Soğan kabuklarını çöpe atmayın. Suyun içinde kaynatıp içtiğinizde...
Doğal antibiyotik soğanı kullanırken kabuklarını soyarız. Göz yaşartıcı bu kabuklardan ise bir an önce kurtulmak isteriz. Ancak soğan kabuklarının çöpe atılması kesinlikle yanlış bir davranış. Soğan kabuklarının en az soğan kadar faydası bulunuyor. Çöpe atmak yerine soğan kabuklarını değerlendirin.
Soğan kabuklarını çoğu zaman soyduktan sonra çöpe atarız. Gözleri yaşartan yapısı ile soğan kabukları bir an öne kurtulmak istediğimiz artıklar olarak gelir gözümüze. Anka soğan kabuklarının çöpe atılması yerine kullanılması pek çok hayat kurtaran faydayı da beraberinde getiriyor. İşte soğan kabuklarını çöpe atmanızı engelleyecek olan o faydalar:
Doğal antibiyotik: Soğan kabuklarının çöpe atılması yerine kullanılması özellikle kış aylarında dönemsel hastalıklara karşı bağışıklık kazanmanızı sağlıyor. Soğan kabuklarından yapılan çaylar düzenli olarak içildiği zaman vücudun bağışıklığın güçlendiriyor ve bu şekilde kış aylarında grip ve nezle gibi hastalıklardan korunmanızı sağlıyor.
Cildinizi yeniliyor: Soğan kabuğu dönemsel hastalıklarda olduğu gibi açık yara ve sivilce gibi oluşumlarda da etkilidir. Soğan kabuklarının kaynatıldıktan sonra içilmesi ya da direkt olarak yaralı bölgeye uygulanması sayesinde açık yaralar ve küçük kesikleri tedavi edebilirsiniz. Aynı zamanda yine ister içerek ister bir serum suyu olarak kullanarak soğan kabuğu sayesinde sivilcelerden de kurtulabilirsiniz.