Sivas 800 yıllık lezzeti evlerden çıktı, artık herkes yiyebilecek!
Sivas'ın Divriği ilçesinde Mengücekli Beyliği döneminden itibaren gelenek haline gelen, düğün ve bayram gibi özel günlerde sıklıkla yapılarak evlerde tüketilen meşhur 'Divriği pilavı' ilçeyi ziyaret eden tarih ve lezzet tutkunlarına da ulaştırılmaya başlandı.
İlçede yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip geleneksel yemekler arasında yer alan 'Divriği pilavı', lezzet tutkunlarıyla buluşturuldu. İçinde tane karabiber, yenibahar, Besni üzümü, nohut, pirinç ve dana eti yer alan pilav, tadına bakanlar tarafından beğeniliyor.
Yörenin en meşhur yemeği olmasına rağmen, yıllardır sadece evlerde düğün, bayram gibi özel günlerde hazırlanan Divriği pilavı, mutfaktan çıkıp meraklılarıyla buluştu.
Ziyarete gelenlerin yörenin meşhur yiyeceklerini de tatmak istemesiyle, Divriği pilavı ön plana çıktı. İlçede esnaf kadınlar için oluşturulan Hüma Hatun Sokağı'nda lokanta açan evli, 2 çocuk sahibi Zeliha Gürsoy (38), bölgeyi ziyarete gelen ve tarihi yerleri gezenlere, yörenin geleneksel pilavını sundu. Yanında üzüm hoşafı ve turşu ile birlikte servis edilen pilav ilgiyle tüketiliyor.