Sır gibi saklanan faydası ortaya çıktı! Limon kabuğunu atmak yerine böyle kullandığınızda...
Yemeklerden salatalara ve içeceklere kadar her zaman tükettiğimiz limonları sıktıktan sonra kabuklarını genellikle çöpe atarız. Ancak limon kabuklarını çöpe atmanın yanlış bir limon kullanımı olduğu ortaya çıktı. Sır gibi saklanan bu faydasını öğrenince limon kabuğunu atmayacaksınız.
Limon kabuğundan çay yapabilirsiniz: Limon kabuklarını atmak yerine hem leziz hem de faydalı bir çay hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız çay hem ödem atmaya yarar hem de bağışıklığınızı güçlendirir. Limon kabukları ile çay hazırlamak için kaynar suda limon kabuklarını birkaç dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. İçerisine bal ya da tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yemeklerde kullanabilirsiniz: Limon kabuklarını atmak yerine yemeklerde kullandığınızda hazırladığınız yemekte hafif bir limon tadı alacaksınız. Farklı tarifler oluşturmak için limon kabuğunu çorbalar ve makarna soslarında kullanabilirsiniz. Rendeleyerek kullanacağınız kabuk yemeklere farklı bir tat katacaktır.
Cilt bakımı yapabilirsiniz: Limon kabuklarını kullanabileceğiniz bir başka alan ise cilt bakımıdır. Cilt bakımında kullanılan limon kabuğu içerdiği C vitamini değeri ile cildi yenileyecektir. Rendelenmiş şekilde kullanacağınız limon kabuğu ile krem hazırlayabilirsiniz. Çok küçük şekilde rendelenen kabukları su ile karıştırın ve cildinize uygulayın. Bir süre cildinizde bekleyen kabukları yüzünüzü yıkayarak çıkarabilirsiniz.