Sığırcıkların büyüleyen dansı

Manisa Yaşam Haberleri

Manisa'da yüzlerce sığırcık kuşunun gökyüzündeki dansı görenleri hayran bıraktı.

Manisa'da kent merkezinde gökyüzünü adeta siyah bir bulut gibi kaplayan yüzlerce sığırcık kuşu eşsiz görüntülere sahne oldu.

Yaptıkları ahenk dolu hareketlerle görenlerin ilgisini çeken sığırcık kuşları Şehzadeler ilçesi semalarında eşsiz görüntüler oluşturdu. Birbirine çarpmadan uçarak bir ayrılıp sonra toplanarak eşsiz manzaralar oluşturan sığırcık kuşları kimi zaman bir yumurta, kimi zaman kalp, kimi zaman da kocaman bir yılan şeklini andırdı.
Kuşlar gökyüzünde dans edercesine uçtu.

Bazı vatandaşlar ise ellerine aldıkları cep telefonları ile anı kaydetti.

YAŞAM HABERLERİ

- E-sigara salgını endişe verici boyutlara ulaştı. Sigara endüstrisi influencerlar aracılığıyla çocukları bile hedef alırken, yasak olmasına karşın internetten satılan ürünler, 7 bin kimyasal, 70 kanserojen, 8 bin farklı aroma içeriyor.

- TasteAtlas sitesinin 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 7. sırada yer alan yemeğin Karadeniz'in meşhur karalahana çorbası değil beyazlahana çorbası olduğu öne sürüldü.

- Asrın felaketinin üzerinden 10 ay geçti. Yaralar sarılmaya çalışılırken, uzmanlardan çelik yapı önerisi geldi. Geleneksel yapılara göre, 8 kat daha dayanıklı olan ve daha hızlı tamamlanan çelik yapılar deprem bölgesinde sadece 2,4'lük alanda mevcut. Bu sistem Japonya'da da uygulanıyor.

- Kanarya Adaları merkezli Las Palmas Üniversitesi’nden bilim insanları, karaya cesedi vuran bir ispermeçet balinası üzerinde yaptıkları otopsi sonucunda balinanın ölümüne, içindeki 500 bin Euro değerinde olan amber kütlesinin sebep olduğunu açıkladı.

Kaynak: İHA