Serinleten lezzet... 3 dakikada ev yapımı dondurma tarifi: Limon, süzme yoğurt ve bal ile buluşuyor

Yaşam Haberleri Yemek tarifleri

Yaz mevsiminin olmazsa olmaz tatlılarından dondurmayı evde de yapmak mümkün. Üstelik hem sağlıklı hem de pratik oluyor. İşte sadece üç dakikada evde hazırlayabileceğiniz limonlu dondurma tarifi...

Yaz bunaltmaya başladı. Sıcaklara karşı en güzel lezzet ise dondurma. Dondurmanın yapımında kullanılacak malzemeleri tek tek sıralayan Diyetisyen Büşra Şen Uyar, "Süzme yoğurduğumuzu üç yemek kaşığı kadar koyduk. Bir tatlı kaşığı kadar balımız var. Bir limonun rendesi ve limon suyu olarak düşünebilirsiniz." diye aktardı.

Hem malzemesi az hem de işte bu kadar kolay ve kısa.

Sözlerine devam eden Uyar, "Çocukların bile kendi başına yapabileceği bir tarif. bu nedenle çocukları biraz mutfaklara dahil etmeyi seviyoruz biz. hem de sağlıklı olması anlamında hem pratik hem de güvenle tüketilebilecek bir tarif" dedi.

Tarifi anlatmayan devam eden Uyar, "yoğurduğumuzun içerisine sırasıyla malzemelerimizi karıştıracağız. İlk önce limon suyunu karıştıracağım, biraz açılsın. Çok güzel kıvam aldı. Şimdi bir limonun rendesini koyacağız. Bal çok güzel bir kaynak o yüzden ben bir tatlı kaşığı kadar da bal kullanıyorum... Şeker kullanmıyoruz... Evet rafine şeker içermiyor"

Süzme yoğurdun içerisine istediğiniz meyveyi koyarak dondurmanızı hazırlayabilirsiniz.

Uyar, "çilek, ahududu yaban mersini neyle lezzetlendirmek istiyorsanız bu noktada lezzetlendirebilirsiniz..." diye konuştu.

Hazırlanan karışım kalıplara dökülüyor. Ve dondurulmak üzere buzluğa doğru yola çıkıyor.

Yaklaşık iki saat buzlukta bekleyen dondurma artık servise hazır. Hem sağlıklı hem de şifa deposu...

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Lezzet dondurma tarif limon yoğurt bal