Serebral palsi hastası Ebrar Öcal, yaşam mücadelesini "Sevginin Gücü" adlı kitapta topladı

Yaşama olan inancını hiçbir zaman bırakmayan Serebral Palsi hastası Ebrar Öcal, mücadelesini Sevginin Gücü isimli kitapta topladı. Haber spikeri olmak isteyen Öcal, kitabının geliriyle akülü tekerlekli sandalye almayı hedefliyor.

1,5 yaşındayken rahatsızlandı Ebrar Öcal.

Serebral Palsi teşhisi kondu. O günden beridir de tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdürüyor.

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Öcal, yüzde 80 bedensel engeline rağmen hayattan hiç kopmamış: Önce Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Öcal, şimdi Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü'nde ikinci üniversitesini okuyor. 

En büyük hayali yürümek, bir de haber spikeri olmayı istiyor. 27 yaşındaki Ebrar Öcal, hayat öyküsünü Sevginin Gücü adlı kitapta topladı. 

Serebral palsi hastası Ebrar Öcal, yaşam mücadelesini "Sevginin Gücü" adlı kitapta topladı - Resim : 1

İnsanların bakışları ve kendisine yöneltilen sorulardan rahatsızlık duyduğunu belirten Ebrar Öcal'ın hedefi, akülü bir tekerlekli sandalye alabilmek: "Kitabımda yaşadığım zorlukları, mutlulukları dile getirmeye çalıştım. Yazması 10 yılımı aldı. Kitabım biraz satıldı ama istediğim miktara ulaşamadım. Kitabımın gelirleriyle ayağı kaldıran akülü tekerlekli sandalye almak istiyorum. Alacağım cihaz 40 bin lira civarında. Bunu da alınterimle almak istiyorum. Kimseden maddi para yardımı olarak değil de, kitaplarımın gelirleriyle yapmak istiyorum. O cihazı alabilirsem ev işlerini yerine getirebileceğim, yemek yapabileceğim, anneme babama bağımlı bir şekilde yaşamayacağım." DHA

serebral palsi