Şefler ağızda dağılan kurabiyeyi böyle hazırlıyor! Gizli tarif sırrı
Ağızda dağılan kurabiye nasıl yapılır? İşte kurabiye yapmak için bilmeniz gerekenler...
Kurabiye, mutfak kültürümüzün en sevilen tatlarından biri. Çay saatlerinin vazgeçilmezi, misafir ağırlamanın en tatlı yolu ve bazen de sadece kendimizi şımartmak için hazırladığımız bu lezzet, herkesin favorisi olmayı başarıyor. Ancak ağızda dağılan, kıvamıyla ve tadıyla unutulmaz bir kurabiye yapmak her zaman kolay olmayabilir. İşte tam da bu noktada profesyonel şeflerin gizli tarif sırrı devreye giriyor.
Peki, şefler nasıl oluyor da bu kadar mükemmel sonuçlar elde ediyor? İşte ağızda dağılan kurabiyelerin arkasındaki püf noktaları ve gizli tarif sırları:
3 MALZEMELİ PRATİK KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
300 gram Hindistan cevizi
1 paket vanilya (tercihe göre)
Bitter çikolata (tercihe göre)
3 MALZEMELİ PRATİK KURABİYE NASIL YAPILIR?
Yumurtaların beyazlarını köpürene kadar çırpın.
Ardından içerisine şeker ve vanilya ilave edin. Koyu ve akışkan bir kıvam alana kadar çırpa işlemini sürdürün.
Son olarak içine Hindistan cevizini ekleyin.
Hazırladığınız hamur spatulaya fazla yapışmayan bir kıvam aldığında hazır olmuş demektir.
Kurabiye hamurunu 10 dakika buzdolabında bekledin. Bu sırada fırını 160 dereceye ısıtın.