Sebzeleri bu güne kadar yanlış yıkamışız! Sebzeleri bu şekilde yıkadığınızda tüm kiri kendiliğinden akıp gidecek
Sağlıklı sebzelerin doğal yapısından faydalanmak için satın aldıktan sonra doğru şekilde yıkanması gerekir. Dışarıda satılan sebzelerin yapısına bakteriler ve mikroplar doluşabilir. Kirlenen sebzeleri yıkamak ve en sağlıklı şekilde tüketmek için bu doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Dışarıdan satın aldığımız sebzelerin yapısına zamanla bakteri ve mikroplar yerleşebilir. Sebzelerin dış yüzeyine yerleşen ve burada üremeye başlayan zararlı oluşumlar olan mikrop ve bakterileri sebzeyi tüketmeden önce mutlaka arındırmalısınız. Sebzelerin sağlıklı tüketimi için detayı şekilde temizlenmesi gerekir.
Çoğu kişi sebzeleri sadece yıkar ya da sirkeli suya bırakır. Ancak bu iki yöntem de sebzelerin sağlıklı şekilde temizlenmesi için yeterli değildir. Uzmanlar sebzelerin sağlıklı bir şekilde yıkanması bazı doğal yöntemler öneriyor. Sebzeleri bakterilerden arındırmanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Karbonat ile yıkama: Sebzelerin yapısındaki mikrop ve bakterileri temizlemek için karbonatlı su içerisinde bekletebilirsiniz. Doğal bir temizlik ürünü olan karbonat bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ayrıca karbonat ilaçlama nedeni ile sebze yapısında oluşan kimyasalları temizlemeye de yardımcı olur. Bir kaba sebzeleri koyun ve kabı su ile doldurun. Ardından içerisine 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve sebzeleri bu kap içerisinde 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra sebzeleri kapta çıkarıp durulayabilirsiniz.
Limon yöntemi: Limonun sağlıklı asidik yapısı yüzeyde yer alan bakteri ve mikropların ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Sebzeleri limon ile yıkamak için ilk olarak bir kap içerisine buzlu su doldurun. Ardından sebzeleri kaba alın ve üzerine bir limonun suyunu sıkın. Sebzelerin buzlu ve limonlu su içerisinde 15 dakika beklemesi yapısındaki bakteri ve mikropların temizlenmesini sağlayacaktır.
Tuzlu suda bekletme: Tuzun aşındırıcı yapısı sebzelerin yüzeyindeki bakteri ve mikropları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Sebzeleri tuzlu su içerisinde bekleterek yapısındaki mikrop ve bakterileri oradan kaldırabilirsiniz. Bu yöntem için ilk olarak bir kap dolusu sıcağa yakın ılık suya bolca tuz ekleyin. Tuz suyun içinde tamamen çözündüğünde sebzeleri kaba ekleyin ve 30 dakika kadar bekleyin. Ardından sebzeleri sudan çıkarıp durulayabilirsiniz.