Salatalıkları kabuğuyla yiyenler pişman oluyor! Uzmanlar salatalık kabuğundaki gizli tehlikeyi açığa çıkardı
Sabah kahvaltılarından salatalara sıklıkla tercih edilen bir gıda olan salatalık bol sulu yapısıyla hastalıklardan korunmamızı sağlamaya yardımcı olur. Ancak salatalık yanlış şekilde tüketildiği takdirde faydadan ziyade zarara neden olur.
Salatalık sağlık açısından ne kadar faydalı olsa da yanlış şekilde tüketilmesi bazı sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. B,C ve K vitaminleri açısından zengin olan salatalık potasyum, fosfor ve magnezyum içeriği bakımından da zengin olmasıyla tam bir şifa deposudur.
Salatalık pek çok kişi tarafından kabuğu ile tüketilse de salatalığın kabuğunun soyulmamasının sağlıklı yapısına zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar salatalık tüketmek isteyenlerin mutlaka kabuğunu soyması gerektiğini açıkladı.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar yaz kış tükettiğimiz bu besinin kabuklarında yüksek miktarda pestisit olduğunu ortaya koydu. Elma ve salatalık gibi besinleri tüketirken bu nedenle kabuklarını soymak gerekiyor.
Salatalık kabuğunda bulunana pestisit kimyasal bir bileşen ve salatalığı ne kadar yıkasanız da tam anlamıyla besin yüzeyinden ayrılmıyor.
Ayrıca bu pestisitler meyve ve sebzelerin sadece kabuklarında değil aynı zamanda dış katanlarında da bulunuyor. Kabukla birlikte ince bir şekilde soyulması bu dış katmanlardaki pestisitin arındırılmasını sağlayacaktır. Pestisit vücuda alındığında baş dönmesi, bulantı, boğaz ve cilt tahrişi, burunda batma ve yanma gibi rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu sebeple salatalıkları soymadan tüketmemek gerekiyor.