Sahibi işe gidince bütün gün bekleyen kedi, ona kavuştuğu an yaptıkları ile gündem oldu

haberglobal.com.tr
Kedi

Sahibi işe gidince evde bütün gün onun geri gelmesini bekleyen kedinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Sahibi akşam kapıyı açar açmaz onun yanına giden kedi, üzerine atlayarak işte böyle sarıldı.

Sahibi işe gidince evde bütün gün onun geri gelmesini bekleyen kedinin görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

Sahibi akşam kapıyı açar açmaz onun yanına giden kedi, üzerine atlayarak işte böyle sarıldı.

KEDİLER İLE KÖPEKLER ANLAŞABİLİR Mİ?

Kedilerle köpekler arasında anlaşma ve dostluk gelişebilir, ancak bu durum hayvanların bireysel kişiliklerine, sosyal geçmişlerine ve doğal davranışlarına bağlıdır. İlk tanışma aşamasında dikkatlice yönetilmeli ve süreç kontrollü bir şekilde ilerletilmelidir.

İşte kedilerle köpeklerin iyi anlaşmasını sağlamak için bazı öneriler:

Kediler doğal olarak daha çekingen ve tereddütlü olabilir. İlk tanıştırmada köpek ve kedi birbirlerini görebilecekleri, ancak birbirlerine ulaşamayacakları bir ortamda olmalıdır.

Kediler ve köpekler, birbirlerinin koku profillerini tanımak için birbirlerinin kokuyla tanışmalıdır. Önce, birbirlerinin kokuları ile tanıştırılan hayvanlar, sonra görsel tanışma aşamasına geçebilirler.

 

İki hayvanın da kendilerine ait alanları olduğundan emin olun. Her biri kendi yatağına, tırmalama tahtasına veya köpekler için kafese sahip olmalıdır. Bu, her hayvanın kendi güvenli yerine çekilebileceği bir alan sağlar.

Eğer ilk karşılaşma anında köpeği tasma ile kontrol edebilirseniz, kediyi rahatlatmak ve güvende hissetmesini sağlamak açısından yardımcı olabilirsiniz.

 

İki hayvanın birbirini gördüğü zamanlarda olumlu deneyimlerle birleştirmek önemlidir. Örneğin, birbirlerini gördükleri sırada her hayvana ödüller verebilirsiniz.

Her hayvan kendi kişiliğine ve deneyimlerine sahip olduğu için, bazı kediler köpeklerle daha iyi anlaşabilirken, bazıları daha çekingen olabilir. Bu nedenle, tanıştırma sürecini dikkatlice yönetmek ve hayvanların kendilerini rahat hissetmelerine izin vermek önemlidir. Eğer hayvanlar arasında gerilim veya agresyon belirtileri görüyorsanız, bir veteriner veya evcil hayvan eğitmeninden yardım almanız önemlidir.