Sağlıklı diye kaşık kaşık yiyorduk! Meğer bu besini yulaf ezmesine koymak zehir etkisi yapıyormuş
Kilo vermek isteyenlerin en yakın dostlarından olan ve genelde sabah kahvaltılarında tüketilen yulaf ezmesi diğer gıdalar ile karıştırılıp zenginleştirilen bir besindir. Ancak yulaf ezmesi içerisine konulmaması gereken bazı besinler de bulunuyor.
Yulaf ezmesi spor ile uğraşan ve kilo vermek isteyenlerin yanı sıra aynı zamanda sağlıklı yaşama adım atmak isteyenlerin de sıklıkla tercih ettiği sağlıklı bir besindir. Besin değerleri yüksek ve ağlık açısından faydası bol olan yulaf ezmesinin bu doğal yapıyı koruması için ise bazı malzemeler ile karıştırılmaması gerekiyor.
Uzmanların yulaf ezmesine eklendiğinde sağlığa zarar veren bir öğün ortaya çıkardığını belirttiği bu gıdayı yulaf ezmesine eklememek daha yararlı olacaktır. İşte o gıda ve yulaf ezmesinin faydasını arttıran doğal yöntemler:
Kuru meyve koymayın: Kuru meyvelerin içerisindeki sıvı azalırken şeker seviyesi sabit kalır. Bu da fruktoz yoğunluğunu artırarak daha kalorili bir gıda ortaya çıkarır. Yulaf ezmesine sıkça konulan ve sağlıklı olduğu düşünülen kuru meyvelerin ise yulaf ezmesi içerisinde tercih edilmemesi gerekiyor.
Kuru meyve eklenerek tüketilen yulaf ezmesi özellikle günün erken saatlerinde yenilmesi ile gün içinde kan şekerinde ani dalgalanmaların görülmesine neden olur. Sürekli hale getirilirse bu davranış şeker hastalığına dahi yol açabilir. Kuru meyveler yerine bazı alternatif besinleri yulaf ezmesine ekleyebilirsiniz. İşte yulaf ezmesine ekleyebileceğiniz alternatif besinler:
Tohumlar ve kuruyemişler: Diyet listelerinin vazgeçilmezlerinden olan chia tohumu gibi belirli tohum ve kuruyemişler yulaf ezmesine eklendiğinde hem besin değerlerini artırır hem de kilo vermek isteyenlere destek olur. yulaf ezmesine badem, fındık, chia tohumu ve keten tohumu gibi bazı besinler ekleyebilirsiniz.