Sadece bir kaşık yetiyor, çıtırtısı bitmiyor! Çıtır çıtır patates kızartması hazırlamak için meğer tek gereken buymuş
Patates kızartması pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Patateslerin adeta restorandan alınmış gibi çıtır çıtır olması için bu şekilde pişirmek gerekiyormuş. Çıtırtısı dillere destan patates kızartmanın püf noktası bakın neymiş.
Patates kızartması mutfaklarda sıkça hazırlanan yemeklerden biridir. Patates kızartmasının hazırlanışında ise bazı püf noktalar bulunuyor. Patates kızartırken bu püf noktalara dikkat ettiğinizde patatesleriniz öyle çıtırdayacak ki komşularınız bile duyacak. Dışarıdan aldığınızda daha çıtır olan patates kızartmasının içerisinde nişasta bulunur.
Nişasta patatesin yumuşamasına neden olduğundan patates evlerde daha yumuşak kıvamda kalır. Ancak yemek tarifleri içerisinde yer alan bu doğal yöntemler ile patatesleriniz dışarıdan alınanlara göre çok daha çıtır pişecek. İşte çıtır çıtır pişen patates kızartmasının püf noktası:
Maden suyu: Patates kızartmanın püf noktası olan maden suyu yöntemi patatesin içerisindeki nişastayı dışarı atmasını sağlar. Bu yöntemi uygulamak için patatesler dilimledikten sonra 30 dakika kadar maden suyu dolu bir kapta bekletebilirsiniz. Daha sonra patatesleri kurutup kızarttığınızda çıtır çıtır olduğunu görebilirsiniz.