Sabahları kahvaltınızda Akdeniz havası esecek! İşte tüm gün damağınızda lezzeti kalacak yumurta ile yapılan İspanyol omleti!
Tortilla de patatas olarak da bilinen ve kuvvetli ihtimal İspanya’da en yaygın servis edilen yiyeceklerden birisi olan İspanyol omleti sıcak havalarda tercih ediliyor. İşte İspanyol omleti!
Çoğunlukla kafelerde yapılan İspanyol omleti bir tapa yani meze olarak servis edilse de, genellikle İspanyol evlerinde hafif bir akşam yemeği olarak tüketilir. Ya da bir baget ekmek arasına konularak sandviç olarak da sıklıkla yenir.
Çok pratik olduğu kadar çok da lezzetli bir tarif, oldukça da besleyici. Bu içeriğimizde İspanyol usulü tortilla de patatas nasıl yapılır işte tarifi ...
İSPANYOL OMLETİ TARİFİ
İlk iş olarak malzemelerimizden başlayalım.
Malzemeler
6 adet yumurta
5 adet patates
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
Maydanoz (İnce kıyılmış)
Tuz
Karabiba
İSPANYOL OMLETİ NASIL YAPILIR? (İspanyol omleti tortilla tarifi)
- Patatesleri ince ve yuvarlak şekilde kestikten sonra önceden ısıttığınız yağın içine atıp kızartın. Daha sonra soğanı da içine atarak kızartın.
Yumurta, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırptıktan sonra soğan ve patatesin üzerine tüm tavayı kaplayacak şekilde ekleyin. İki tarafını da iyice pişirdikten sonra maydanozu ekleyerek servis edin.
İspanyol Omleti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Yumurtalı patatesi kısık ateşte pişirin. Pişirme esnasında yumurta sıvısının kalmamasına dikkat edin.
- Soğanları karamelize etmek için, zeytinyağına bir tutam esmer şeker ekleyebilirsiniz.
- Omlete taze soğan ve farklı baharatlar ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.