Sabah demleyin, akşam için! Uzmanlar saatlerce bayatlamayan çay demlemenin püf noktasını açığa çıkardı
Türk kültürü ile özdeşleşmiş bir içecek olan çay günün hemen her saati içilir. Sabah kahvaltılarından akşam sohbetlerine kadar her an içilebilen çayın uzun süre beklemesi ise tazeliğinin kaybolmasına ve tadının acılaşmasına neden olur. Çayı bu yöntemle demlediğinizde saatlerce taze kaldığını görebilirsiniz.
Türk kültürü ile özdeşleşmiş ve hatta milli içeceğimiz olarak adlandırılan içeceklerden biri çaydır. Özellikle kış aylarında keyifle ve sık sık tüketilen çay sabah kahvaltılarından akşam sohbetlerine kadar vazgeçilmez bir eşlikçidir. Ancak çay demlendikten sonra belirli bir süre içerisinde bayatlamaya başlar.
Doğal yöntemler ile çayın saatlerce taze kamasını ve hem renginin hem de tadının değişmemesini ağlayabilirsiniz. Pratik bilgiler içerisinde çayı taze tutmanın püf noktası olan doğal yöntemler içerisinde bulunan bu çözüm ile saatlerce keyifle çay içebilirsiniz. İşte çayı taptaze tutmanın püf noktası:
Çay demlendikten sonra yaklaşık 45 dakika kadarlık süre içerisinde taze şekilde tüketilebiliyor. Ancak çay bekledikçe tazeliğini kaybetmeye başlıyor. Çayın taze yapısını korumak ve saatlerce keyifle çay içmek için ise pratik bir püf noktadan yardım alabilirsiniz. Bu yöntem çayın içerisine limon atmak olarak karşımıza çıkıyor.
Çayın içerisine eklenen limon hem çayın tazeliğini ve canlı rengini kaybetmemesini sağlıyor hem de çaya farklı bir aroma katıyor. Çaya eklenen limon çayın oksidasyonunu yavaşlatarak daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
Limonun çaya eklenmesi tadı açısından ayda sağladığı gibi sağlık açısından da fayda sağlamaktadır. Çaya eklenen limon çayın rengini ve canlılığını korumaya yardımcı olur. Siyah çayda tam anlamıyla görülebilen bu özellik çayın bayatlamasını engellerken renk değişiminin de önüne geçer. Ayrıca çaya daha yoğun bir lezzet katan limon içerdiği C vitamini ile bağışıklığı güçlendirmeye de yardımcı olur.