Revani, İrmik, Burma tatlısı... Bayramda size koşa koşa gelecekler! İşte en pratik bayram tatlıları
Bayramın gelişiyle birlikte bayram hazırlıkları da hız kazandı. Ev hanımları ise bayramda hazır tatlı mı yoksa ev tatlısı mı ikilimendi kaldı. İşte evde yapılabilecek ve misafirlerinizin önüne gururla sunabileceğiniz en pratik bayram tatlıları
HURMALI İRMİK TATLISI
Hurmalı irmik tatlısı malzemeleri:
İrmik,
Süt,
Şeker,
Tereyağı,
Hurma.
HURMALI İRMİK HELVASI YAPILIŞI:
Özellikle Ramazan'da evde kalmış hurmaları değerlendirmek için bu tatlı birebirdir. Tatlıyı elde etmek için ilk olarak irmik ve tereyağını tavada kavurun.
Kavurduğunuz irmiğin üzerine ardından süt ve şeker ekleyerek koyulaşana kadar pişirin.
Doğranmış hurmaları karışım içerisine ekleyin ve karıştırarak servise hazır hâle getirin.
Küçük kaseler içerisinde veya soğuduktan sonra dilimleme yöntemi ile bu tatlıyı sunarak bayramın en farklı lezzetlerinden birini misafirlerinize sunma imkanı edinebilirsiniz.
REVANİ
Revani malzemeleri
İrmik,
Un,
Şeker,
Yoğurt,
Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya.
REVANİ YAPILIŞI:
İrmik, un, şeker, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış tepsiye yahut bir borcama dökün ve fırında 180 derecede 20-25 dk pişmeye bırakın.
Ardından fırından çıkardığınız revani kekini dinlendirip sonrasında dilimleyin ve şerbeti için hazırlanan soğuk şerbeti üzerine dökün.
Tatlı şerbeti iyice emdikten sonra servis edebilirsiniz.
BURMA BAKLAVA
Burma baklava malzemeleri:
Yufka,
Ceviz,
Şeker,
Tereyağı,
Su,
Limon suyu.
BURMA BAKLAVA YAPILIŞI:
Pratik bir şekilde bu tatlıyı yapmak için hazır baklavalık yufka kullanabilirsiniz. Yufkaları teker teker tereyağı ile yağlayın.
Yağladığınız yufkaların üzerine ceviz serpin ve rulo şeklinde sarın.
Ruloları tepsiye dizin. Üzerlerine tereyağı sürerek fırında pişirin.
Şerbeti için su, şeker ve limon suyu karıştırarak hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Baklavalar fırından çıktıktan sonra henüz sıcaklarken ılıttığınız şerbeti üzerine dökün. Sonrasında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
ŞEKERPARE
Şekerpare malzemeleri:
Un,
Tereyağı,
Yoğurt,
İrmik,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Şeker,
Limon suyu.
ŞEKERPARE YAPILIŞI:
Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve tereyağını aynı anda bir kap içerisine alıp yoğurun.
Yoğurduğunuz hamura ister yardımcı bir aparatla ister elle şekerpare şekli verin.
Şekerpare şeklini verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerine dizin. Fırını önceden ısıtıp pişirmeye bırakın.
Ardından şerbeti için kaynar su, şeker ve limon suyunu karıştırarak hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Şekerpareler fırından çıktıktan sonra sıcaklarken ılıttığınız şerbeti üzerine dökün. Sonrasında misafirlerinize ikram edebilirsiniz.