Ramazan ayının en çok tercih edilenlerinden... Böreğin en tatlı hali
Doğu Karadeniz Bölgesi'ne özgü tatlılardan laz böreği, Ramazan’da en çok tercih edilen tatlılar arasında yerini alıyor.
Evinde yaptığı laz börekleri ile Trabzon'da ismini duyurduktan sonra 22 yıl önce açtığı işletmesinde laz böreği imal ederek yörede laz böreğinin tanıtımında önemli rol oynayan Nejla Keresteci, laz böreğinin yöresel bir tatlı çeşidi olduğunu, genellikle şerbet oranı az olduğu için tercih edildiğini söyledi.
LAZ BÖREĞİNİN PÜF NOKTALARI
Keresteci, "Hamuru çok önemli. Hamuru güzel olmaz ise yufkası güzel olmaz, yufka güzel olmaz ise laz böreğiniz güzel olmaz. Muhallebisi çok önemli. Kullandığımız malzeme çok önemli. Bunların doğal ve organik olması lazım. Köy tereyağı, köy sütü vs. Yani ürünlerimin hepsi doğal ve günlük malzemeler ile yapılmalı” dedi.