Orman yangınların dikkat çekmek için kafasına geçirdiği tenekeyle performans sergiledi

Şaşırtan performans gösterileri ile dikkat çeken Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu bu kez orman yangınları için sahne aldı. Kavukçu, kafasına teneke geçirerek yanmış ağaç dalları ve elleri ile tenekeye vurarak, performans gerçekleştirdi.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok performans gerçekleştiren Prof.Dr. Mehmet Kavukcu, daha önce şiddet ve terör konusunda birçok performans ve enstalasyon gerçekleştirmişti. Kavukcu, Erzincan ovasını gören dağ yamacında yakılmış bitki örtüsü ve ağaçlık bir arazide kimi zaman başına taktığı kimi zamansa farklı şekillerde kullandığı bir teneke ile yeni bir performans gerçekleştirdi. Başına taktığı teneke ile önünü görmeden yaptığı bu performansı sırasında Kavukcu, oluşturduğu seslerin performans alanına yaklaşmakta olan sağanağın habercisi olan gök gürültüsü sesleri ile oluşturmuş olduğu işitsel kompozisyon, doğa ile insanın adeta aynı değerlere beraberce tepki verebileceğini simgeleştirdi. Kavukçu, “Tenekeden çıkan sesler, ‘teneke kafalılık’ olarak da adlandırılabilen toplumdaki algıya bir göndermedir. Bu, doğaya sahip çıkmamanın, dikkatsizliğin ve terörün oluşturmuş olduğu bir sonuca dövünmenin anlamsızlığı üzerine eleştirel bir dildir.” dedi.

Kaynak: İHA

Mehmet Kavukcu Prof. Dr. Mehmet Kavukçu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi erzincan haberleri Erzincan güzel sanatlar Erzincan üniversite Erzincan orman yangınları