Portakal tüketen herkesi ilgilendiriyor! Uzmanlar portakaldaki gizli tehlikeyi açığa çıkardı
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan portakalın tüketimi konusuna uzmanlardan uyarı geldi. Portakal tüketirken dikkat edilmesi gerektiği ortaya çıktı. Portakaldaki gizli tehlike uzmanlar tarafından açıklandı.
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan portakal zengin bir C vitamini kaynağıdır. Sağladığı faydalar ve içerdiği sağlıklı bileşenler ile tüketimi tavsiye edilen portakalın tüketimi konusunda ise uzmanlardan uyarı geldi.
Portakalın doğru şekilde tüketilmemesinin insan sağlığı açısından ciddi risk teşkil ettiği ortaya çıktı. kış aylarında faydalı yapısı nedeniyle sıklıkla portakal tüketenlerin dikkatli olması gerektiği ortaya çıktı.
Portakalın tüketimi konusunda yapılan hata ise aç karnına tüketmek. Portakalın aç karnına tüketilmesi ciddi sindirim sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabiliyor. Yüksek asit içeriğine sahip portakalı aç karnına tüketmekten kaçınmak gerekiyor. Uzmanlar özellikle mide ve sindirim sorunları yaşayan kişileri uyarıyor.
Portakal gibi yüksek asit içeriğine sahip meyvelerin aç karnına tüketilmesi mide duvarını tahriş edebiliyor. Ayrıca portakalın aç karnına tüketilmesi mide asidinin artmasına neden olarak mide ekşimesi gibi sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.
Portakal bazı durumlarda mide asidiyle birleşerek hiper asidite sorununu ortaya çıkarıyor. Bu durum ise ülser gibi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
Ayrıca portakal gibi yüksek miktarda lif ve fruktoz içeren meyvelerin aç karnına tüketilmesi sindirimin yavaşlamasına yol açabiliyor. Portakal gibi sert liflere sahip meyvlerin sabah erken saatlerde ve özellikle aç karnına tüketilmesinden kaçınmak gerekiyor. Bu durum hem kilo almanıza hem de mide rahatsızlıkları yaşamanıza sebep olabilir.