Portakal seçerken mutlaka buna dikkat edin! Manavların sır gibi sakladığı portakal seçme yöntemi ortaya çıktı
Kış aylarının favori meyvesi olan portakal dış kabuğu nedeniyle bakıldığında tazeliği anlaşılabilecek bir meyve değildir. Portakalların içinin taze ve sulu olup olmadığını anlamak için uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor.
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan portakal C vitamini bakımından zengin oluşu ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir meyvedir. Portakalın faydalarından yararlanmak ve tadına varmak için ise doğru portakalı seçmeyi bilmek gerekiyor. Yanlış seçildiğinde portakal fazla ekşi ya da kuru çıkabiliyor.
Dış kabuğu nedeniyle bakıldığında görülemeyen bu farkı anlamanızı sağlayan bazı doğal yöntemler var. Manavların gizli sırrı olan doğru portakalı seçmenin püf noktası sayıla pratik bilgiler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Kabuğunun yapısı: Portakal kabuğunun yapısı da tadı e tazeliği bakımından önemli bilgiler taşır. İnce ve pürüzsüz bir kabuğa sahip olan portakallar daha taze iken daha kalın ve sert kabuklu portakallar ise daha az sulu çıkıyor. Portakalın kabuğu canlı turuncu renkte ise olgunlaşmış ve tatlı çıkarken eğer daha soluk ve yeşilimsi bir rengi varsa bu da olgunlaşmamış olduğunu yani ekşi bir portakal olduğunu göstermektedir.