Pırasa böyle pişirilirse lezzetli oluyor ve asla dağılmıyor! İşte şeflerin sırrı
Pırasa yemeği yaparken, pırasaların dağılmadan lezzetli bir şekilde pişirilmesi herkesin istediği bir sonuçtur. İşte bu noktada şeflerin kullandığı bazı püf noktaları bulunmaktadır. Pırasaların lezzetli olması ve dağılmaması için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır.
Pırasa yemeği yaparken, pırasaların dağılmadan lezzetli bir şekilde pişirilmesi bazen zorlayıcı olabilir. Ancak şeflerin sırrını paylaşarak, pırasaların mükemmel bir şekilde pişirilmesini sağlayabiliriz.
Pırasa Yemeği Tarifi Malzemeleri:
4-5 dal pırasa
2 tane havuç
2 tane domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasa Yemeği Tarifi Hazırlanması:
Pırasalar, domates ve havuç yıkanır ve doğranarak hazırlanır.
Bir tencerede yağda salça kavrulur daha sonra havuç eklenerek kavrulmaya devam edilir.
Sonra pırasalar da eklenerek sotelenir.
Son olarak domatesler eklenir ve biraz kendi suyuyla kaynatılır.
Göz kararı su eklenerek pişmeye bırakılır.
Pırasalar sararınca pirinci yıkanır ve eklenir pişmeye bırakılır.
Pirinçler, havuç ve pırasalar piştikten sonra ocaktan alınır.
Servise hazırdır.
Afiyet olsun!