Pilavın içine bir kaşık ekleyen tabağı sıyırıyor! Pirinç pilavının lezzetini katlıyor, kalorisini düşürüyor
Pirinç pilavı her ne kadar lezzeti dillere destan bir pilav olsa da kalori bakımından yüksek olması ile dikkat çeker. Bud a diyet listelerinde yer almasının önündeki engeldir. Pirinç pilavı hazırlarken bu yöntemi kullananlar kilo almaktan çekinmeden keyifle yemek yiyebilecek.
Lezzeti ile çoğu kişiyi meste eden pirinç pilavı hazırlaması da zor bir yemektir. Bu zorluğa rağmen hazırlanan ve sıklıkla tüketilen pirinç pilavı kalori bakımından ise diğer pilavlardan daha zararlı görülür. Yüksek kalori içeriğine neden olan nişasta bakımından zengin pirinç pilavı diyet yapanların tüketmemesi gereken bir pilavdır.
Yüksek kalori değeri sebebiyle kilo verme sürecinin önünde engel oluşturan pirinç pilavını diyet yaparken tüketmek isteyenler için bazı doğal yöntemler ise bulunuyor.
Pirinç pilavı pişirirken içerisine ekleyeceğiniz doğal bir ürün sayesinde pilavın kalorisini düşürürken lezzetini katlayabilirsiniz. Pirinç pilavının daha az kalorili hele gelmesini sağlayan pişirme yöntemi ile pilavın kan şekerini yükseltmesini önlemek gerekiyor.
Pirinç pilavının kan şekeri değerlerinde ani yükselişe neden olması yüksek tüketim miktarlarında obezite riskini ortaya çıkartabiliyor. Bu nedenle pilavı pişirirken içerisine ekleyeceğiniz doğal bir yağ ile sağlıklı yapısını korumak yardımcı olabilir.
Pirinç pilavının kalori değerini düşüren ve lezzetini katlayan bu doğal yöntem Hindistan cevizi yağı ile karşımıza çıkıyor. Pirinç pilavının kalorisini yükselten bir diğer unsur olan yağ kullanımında yapılan bu değişiklik Hindistan cevizi yağı sayesinde pilavın içerdiği parçalanması mümkün olmayan enzim sayısını artırıyor.
Bu durum pilavın kimyasal yapısını tamamen değiştiriyor. Vücudun pilavdaki zararlı maddeleri sindirmeyi reddetmesine ve kan şekerini yükselten bu maddelerin vücuttan direkt olarak atılmasına yardımcı oluyor. Pirinç pilavına 1 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyerek farkı görebilirsiniz.