Pilavım tutmuyor demeyin! Bu yöntemle pilav tane tane oluyor ve lezzeti artıyor
Bu yöntemle hazırlayacağınız pilav tane tane olacak ve lezzeti artacak.
Bugün sizlere pilav yapmanın püf noktalarını paylaşacağız. Pilav yaparken sık sık karşılaşılan "pilavım tutmuyor" sorununa çözüm olacak bu yöntemle, pilavınız tane tane olacak ve lezzeti artacak.
TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI
Tüm püf noktalarıyla tane tane pirinç pilavı...
Pirinç pilavı için malzemeler;
1 su bardağı pirinç
Sıcak su (pirinci ıslatmak için)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı şehriye
1 küp şeker
2-3 damla limon
2 su bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
Pirinç pilavı yapılışı;
1 su bardağı pirinci bir kabın içerisine alın. Üzerine 2 çay kaşığı tuz gezdirin ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 15 dakika pirinçleri dinlendirin.
Pilav tencerenize veya tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağı alın ve orta ateşte erimesini sağlayın. Yağ eridikten sonra yarım kahve fincanı şehriyeyi ekleyin ve kavurun.
Şehriyelerin rengi döndükten sonra iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri tencereye ekleyin.
Altı hala orta ateşte yanan tencerenize 1 adet küp şeker ve 2-3 damla limon ekleyin ve karıştırın.