Peynir tabağının yanında sigara böreği mi gider, susamlı kraker mi?
Peynir tabağı sadece herhangi bir yemek değildir; akşam yemeğinin merkezi, güzel bir sohbetin başlangıcı, yemeye kıyamayacak kadar güzel görünen bir sanat eseridir. Bir yemekli davetin en keyifli kısmı olan peynir tabağını hazırlamak için aşağıdaki ipuçlarından yararlanabilirsinizb
Çeşit çeşit peynirler, peynirlere eşlik eden şarküteri ürünleri ve tamamlayıcı lezzetler sayesinde çay ve kahve saatleri beklentileri pozitif yönde karşılar. Doyurucu ve lezzetli bir peynir tabağı hazırlamak çok da zor değildir. Bu tabağı hazırlamak için birkaç püf noktasını bilmek ve malzemeleri temin etmek gerekir. Her saate ve her öğüne yakışan peynir tabağı nasıl hazırlanır diyenler için burada iştah açan bilgiler sunuyoruz.
En özel davetlere ve en önemli misafirlerin karşısına çıkacak sofralarda peynir tabağı süsleme ile bir adım öne çıkabilirsiniz. Davetlilerinizin ve ailenizin beğenisini kazanacak peynir tabağı sunumları sayesinde lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz. Şimdiden hazırlıklara başlayacaksanız; peynir tabağı hazırlama hakkında mutlaka bilmeniz gerekenleri buradan öğrenebilirsiniz.
Öncelikle suyu bırakan ve yumuşak peynirleri mümkünse tercih etmemelisiniz. Çünkü sulu peynirler, tabağa suyunu bir süre sonra bırakır ve diğer yiyeceklerin tadını bozabilir. Ayrıca süzülen peynir suyu, tabakta estetik açıdan iyi bir görüntü oluşturmaz. Peynir tabaklarında en çok kullanılan peynir türlerini listemizde görebilirsiniz.
Kaşar Peyniri
İsli Peynir
Gravyer
İzmir Tulum Peyniri
Bergama Tulumu
Van Otlu Peyniri
Erzurum Peyniri
Beyaz Peynir
Manyas Peyniri
Gouda
Cheddar
Pecorino Romano