Patlıcanları bir de bu yöntemle kızartın! İşte Kararmayan ve yağ çekmeyen 'patlıcan kızartma' yöntemleri: Yağ çekmeden patlıcan nasıl kızartılır?
Patlıcan kızartması yaparken yağ çekmesini önlemek düşünüldüğü kadar da zor değildir. Bu teknikle birlikte patlıcan daha az yağ çekmekte. İşte sizler için hazırladığımız yağ çekmeden ve kararmadan patlıcan kızartma yöntemi...
Patlıcan kızartması, Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasına ek olarak diyet bozduran bir seçenek olmasıyla da ağızlarda bilinen bir lezzet. Hal böyle olunca hem bu lezzetten vazgeçmek istemeyenler hem de kilo kontrolünü elden bırakmama isteğinde olanlar için çözüm önerilerini bu başlık altında topladık.
İşte patlıcan kızartması yaparken daha az yağ çekmesi için alabileceğiniz önlemler...
TUZLU SUDA BEKLETMEK
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Daha sonra bir miktar tuz eklediğiniz su içerisinde bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu iyice süzüp kağıt havlu ile kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem sayesinde patlıcanların yağ çekmesi ve acı lezzeti azalır. Ayrıca patlıcanların çok daha hızlı kızarmasını sağlar.
SİRKE EKLEMEK
Kızartma yağına bir miktar sirke katarak patlıcanların fazla yağ çekmesini önleyebilir aynı zamanda daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin patlıcanların çıtır çıtır olmasını da sağladığı bilinmektedir.
ILIK SUYA KOYMAK
Patlıcanları kızarttıktan hemen sonra ılık suya sokup çıkarın. Daha sonra süzgeçte bekletin, böylece ağır yağ kıvamından kurtulabilirsiniz.
TAVA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ
Sıradaki yöntem daha çok közleme lezzetini sevenlere geliyor. Teflon tava içine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyip patlıcan dilimlerini arkalı önlü pişirin. Böylece patlıcanların fazla yağ çekmesini önleyerek leziz sonuçlar alabilirsiniz. Çizilmiş tavalarda patlıcan kızartmazsanız çok daha iyi olur.