Patatesi çıtır çıtır yapmak için sadece iki damla yetiyor! Bu yöntemle komşunuz her gün tarifini soracak
Evlerimizde sıklıkla hazırladığımız patates kızartması her ne kadar çıtır ve lezzetli olmasını istesek de dışarıdan aldığımız kadar çıtır olmaz. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve leziz patatesler kızartmak için bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Farklı pişirme teknikleri ile herkesin sevdiği bir yemek olan patates kızartması çırtır yapısı ile keyifle tüketilir. Ancak patates kızartmasının dışarıdan alınması ve evde hazırlanması arasında neredeyse uçurum gibi bir fark bulunuyor.
Bu farkı ortadan kaldırmak ve patates kızartmasının lezzetine lezzet katmak isteyen ve bu sebeple alternatif bir yöntem arayanlar da kendini doğal yöntemler ile yemek pişirme fikirlerinde buluyor. Yemek tarifleri içerisinde patates kızartmasını çıtır çıtır hale getirmenin püf noktası olarak bilinene bu yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor.
Maden suyu: Eğer kızartmak üzere hazırladığınız patatesleri maden suyu içerisinde bekletir ve bu şekilde kızartırsanız patatesler çok daha çıtır bir hale gelecektir. Maden suyu patatesin içerisindeki nişastanın ayrılmasını sağlayacaktır. Patatesin içerisinden ayrılan nişasta sayesinde yumuşama derdi bitecek.
Sirke: Patateslerin çıtır çıtır olması için bir yemek kaşığı sirkeyi bir kaba alın. Ardından üzerine soğuk buzlu su ilave edin. Daha sonra patatesleri bu su içerisine alın ve yaklaşık 30 dakika kadar bekleyin. ardından patatesleri sudan alıp iyice kurutun ve kızartmaya başlayın. Bu yöntem ile patates o kadar çıtır olacak ki komşularınız sabah akşam tarifinizi soracak.