Patatesi çıtır çıtır yapan tüyo! Kızartma tenceresine eklenmeliymiş
Kızartma tenceresine eklenen sirke sayesinde çıtır çıtır patates kızartması yapmak mümkün olacak
Patates kızartması, genellikle kızgın yağda kızartılarak yapılan bir yemektir. Çoğunlukla fast food menülerinde yer alır ve ketçap, mayonez gibi soslarla servis edilir. Hem atıştırmalık olarak hem de ana yemeklerin yanında garnitür olarak tüketilir.
ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI YAPMAK İÇİN BİLMENİZ GEREKENLER
Sirkeli patates kızartması son dönemin en popüler tarifleri arasında yer alıyor. Lezzet.com.tr sitesinde sirkeli patates kızartması tarifiyle ilgili detaylar paylaşıldı. Bakın sirkeli patates kızartmasının hazırlanışı nasıl:
Sirkeli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?
Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
Yağı tencereye koyun ve ısıtın.
Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın.
165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın. Patatesleri havlu kağıdına çıkartın.
Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin. Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın.
Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis yapın. Afiyet olsun.
NOT: Patateslerin daha hızlı kızarması için kızartma yağına 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyebilirsiniz.
KIZARTMA YAĞINA KONULAN SİRKENİN FAYDASI
Biberleri, domatesleri hatta bamyaları dahi kızartırken paneleyerek kızartırsanız daha az yağ çekerler ve formları da bozulmamış olur. Ayrıca sebze kızartırken daha az yağ çekmesini isterseniz içerisine 1 tatlı kaşığı kadar sirke koyabilirsiniz. Bu şekilde yağ sebzelerin içerisine işlemeyecek ve nefis bir kıvamları olacaktır. - Yasemin.com-