Patates kızartmasını cips gibi çıtırdatıyor! Bu yöntemi öğrenenler her gün patates kızartmak isteyecek
Patates en lezzetli hali olan patates kızartmasını hazırlarken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Enfes şekilde pişen ve ağızda çıtırdayan patates kızartmaları hazırlamak için evlerde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunuyor.
Patates kızartması evlerde hazırlandığında dışarıdan bakıldığında ne kadar lezzetli görünse de içinin hamur gibi kaldığı olabiliyor. Çıtır çıtır bir patates kızartması elde etmek için ise ayrıca çaba sarf etmek gerekiyor. Dışarıda yediğimizde çıtır çıtır olan patates kızartmalarını evlerimizde hazırlamak için yemek tarifleri içerisinde bazı pratik bilgileri kullanmamız gerekiyor.
Cips gibi çıtırdayan patatesler kızartmanın püf noktası olan pratik bilgiler yemek tarifleri içerisinde usta aşçıların sırlı yöntemlerinden geliyor. İşte evlerde cips gibi çıtırdayan patatesler kızartmanın püf noktası:
Suda haşlayın: Patatesleri etkili şekilde kızartmanın püf noktası olan bu yöntem patatesi haşlamakla başlıyor. Patatesleri soyup tencereye alın ve 3-5 dakika kadar haşlayın. Bu yapısındaki fazlalık nişastayı dışarı atmasını sağlayacaktır.