Patates kızartmasını böyle deneyince kokusu bile acıktırıyor! Patateslerin üzerine limon sıkıp...
Mutfaklarımızda hem hızlı çıkan bir ürün olması hem de tadının enfes olması nedenleriyle bolca hazırladığımız patates kızartmaları kokusuyla bile cezbetmeye yeten gıdalar. Patates kızartmalarını hazırlarken daha çok usta aşçıların kullandığı püf noktaları uyguladığınız zaman ise bakın ne oluyor...
Patates kızartmak istediğimizde aklımıza hep dışarıdan aldığımız çıtır çıtır patatesler gelir. Fakat evde hazırladığımızda o kadar çıtır olmayınca canımız sıkılmaya başlar. Ancak hiç dert etmeyin çünkü evlerde patates kızartırken çıtır çıtır olmasını sağlayacak püf noktaları sizler için derledik. İşte çıtır çıtır patates kızartmanın püf noktaları:
Dondurucuda bekletin: Patates kızartmadan önce kestiğiniz patatesleri soğuk su ile yıkayın ve poşetlere doldurup derin dondurucuya bırakın. Daha sona donmuş haldeki patateslerinizi dilediğiniz aman kızartabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak patateslerin çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Donan patatesler daha çıtır kızarır.