Patates kızartmanızın çıtırtısını tüm bina duyacak! Patatesi bu şekilde kızarttığınızda tadına bakan herkes hayran kalacak
Patates kızartması hemen her evde hazırlanan ve keyifle tüketilen bir yemektir. Patates en lezzetli hallerinden biri olan patates kızartması dışarıdan alındığında ise çok daha çıtır olur. Bu yöntemle evde restoranlardan çok aha çıtır patatesler kızartabilirsiniz.
Patates kızartmaları hem evlerde hazırlanan hem de dışarıdan satın alınan yemeklerdendir. Ancak patates kızartması dışarıdan satın alındığında genelde çok daha çıtır olur. Evlerde yumuşak bir yapıda kızaran patatesler dışarıdan alınanalar kadar keyfi vermemektedir.
Yemek tarifleri içerisinde enfes patates kızartması hazırlamanın püf noktasını öğrenerek dışarıdan patates satın almaya son erebilirsiniz. Doğal yöntemler il kızartılan patatesler öyle çıtır oluyor ki duyanların bile canı çekiyor. İşte doğal yöntemler ile çıtır çıtır patatesler kızartmanın püf noktası:
Maden suyu ve tuz: Patateslerin yumuşak kızarmasına neden olan şey içerisindeki nişastadır. Kızartmadan önce dilimlediğiniz patatesleri çiğ halde maden suyu ve tuz karışımı içerisinde bekletebilirsiniz. Bu karışımda bekleyen patatesler nişasta yapısını salıyor ve kızardıklarında çok daha çıtır hale geliyor.
Un: Un kullanımı diğer yöntemlere göre daha az yaygın olsa da patates kızartmasının unla birlikte yapılması dış kısmının çıtır çıtır kalmasına yardımcı olacaktır. Patates kızartacağınız yağın içerisine yağ kızgın halde iken 1 kaşık un döküp ardından patatesi eklerseniz patatesler un ile kaplı şekilde kızaracak ve böylelikle çıtır olacaklardır.
Buz: Patatesleri buzlu suda bekletmek ya da dondurmak gibi bazı yöntemlerden de yardım alabilirsiniz. Doğranmış çiğ patatesleri soğuk tuttuğunuzda nişastası patatesin iç kısmında kalıyor. Bu da patatesin dış kısmının çıtır çıtır olması ve aynı zamanda iç kısmının yumuşak kalması demek. Patatesleri pişirmeden önce dondurabilir ya da 20 dakika kadar buzlu suda bekletebilirsiniz.