Paslandı diye bir kenara atmanıza gerek yok! Bu yöntemle çatal ve bıçaklar göz kamaştırıcı parlaklığına kavuşuyor
Mutfaklarda sıklıkla kullanılan çatal, bıçak ve kaşıklarda zaman içerisinde paslanmalar meydana gelebilir. Paslanan çelik eşyaları yeniden parlatmak için ise kimyasal kullanmaya ya da paslı halde bir kenara atmaya gerek yok. Tek bir doğal yöntem tüm sorunlarınızı çözecek.
Çatal ve bıçaklar genellikle çelik olarak alınan mutfak eşyalarıdır. Her ne kadar paslanmaz çelik olarak adlandırılsalar da sıklıkla suya maruz kalan ve yıkanan çatal bıçaklar zamanla parlaklığını kaybetmeye ve paslanmaya başlar. Bu sorunun en büyük nedeni ise çatal, bıçak ve kaşıkların yıkandıktan sonra nemli bırakılmasıdır.
Çatal, bıçak ve kaşıklarda paslanmaları tek seferde giderecek doğal yöntemler bulunuyor. Bu doğal yöntemler sayesinde çatal ve bıçaklarınız yeniden parıl parıl parlayacak. İşte paslanmış çatal ve bıçakları parlatmanın püf noktası:
Limon suyu: Limon suyu güçlü bir asidiktir. Bu da temizlikte yardımcı ürün olarak kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Limon suyu ile çatal ve bıçaklardan pasları temizlemek için bir kabı limon suyuyla doldurun. Ardından paslanan eşyayı limon suyunun içerisine bırakın ve 15 dakika kadar bekletin. Çıkardığınız eşyayı silerek paslardan arındırabilirsiniz.
Karbonat: Sodyum bikarbonat doğal bir temizleyicidir. Beyazlatıcı ve leke giderici etkileri olan karbonatı bu sayede temizlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karbonat ile paslanmış çatal ve bıçakları temizlemek için 1 tatlı kaşığı karbonatı 1 bardak suda çözdürün. Ardından paslanan malzemeyi bu suda 1 saat bekletin. Yumuşayan pas lekesini silerek çıkarabilirsiniz.
Beyaz sirke: Bir başka güçlü asidik özellik taşıyan ürün beyaz sirkedir. Beyaz sirke ev temizliğinde yaygın bir şekilde kullanılır. Pas lekelerini kolaylıkla çıkarmanıza yardımcı olan beyaz sirkeyi kullanmak için ilk olarak büyük bir kap içerisine sirkeyi dökün. Ardından paslı malzemeleri 1 gece bu su içerisinde bekletin. 1 gecenin ardından çatal ve bıçaklarınızı yıkayarak kurulayın.