Nohut haşlamadan önce mutlaka okuyun! Meğer nohudu haşlamadan önce bunu yapmak gerekiyormuş
Nohut yemeği pişirirken en sık karşılaşılan sorunlardan biri nohudun yeterince yumuşamaması ve diri kalmasıdır. Nohut yemeklerinin lezzetini artırmak için basit ama etkili bir doğal yöntemden yardım alabilirsiniz.
Nohut yemeği hazırlarken bazen usta aşçılar bile yemeğin kıvamını tam olarak tutturamayabilir. Nohut yemeklerinin lezzetini olumsuz şekilde etkileyen en büyük sorun ise nohudun tamamen yumuşamaması ve diri kalmasıdır. Ancak bazı doğal yöntemler ile nohutların pamuk gibi yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.
Usta aşçıların yemek tarifleri içerisinde yer alan doğal yöntemler nohut yemeği pişirmenin püf noktası olarak karşımıza çıkıyor. İşte nohutların pamuk gibi yumuşamasını sağlamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Buzla haşlama: Nohutları 1 gece önceden suya bırakmayı unuttuysanız o halde hızlı bir şekilde yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için nohutları düdüklü tencereye doldurun. Ardından tencereye nohutları geçecek kadar su ekleyin ve bolca buz koyun. Daha sonra ağzını kapatıp 2 saat kadar pişirin. pişen nohutların yumuşacık olduğunu göreceksiniz.