Nohut böyle piştiğinde lokum gibi yumuşacık oluyor! Tencerenin içine sadece bir kaşık atmak yetecek
Türk mutfak kültürünün vazgeçilmezlerinden olan nohut yemeğini pişirirken bazı pf noktalar dikkat etmek gerekiyor. Nohut pişirmek isteyenlerin en sık yaptığı hatalardan biri nohudu yumuşatamamak. Ancak yemeği bu yöntemle hazırladığınızda nohut lokum gibi yumuşuyor.
Türk mutfak kültürünün önemli yemeklerinden olan nohut yemeğini pişirirken birden fazla etken dikkat etmek gerekiyor. Tam kıvamında pişen ve ağızda yumuşacık dağılan nohutların sırrı ise bazı püf noktaları uygulamaktan geçiyor. Sulu nohut hazırlarken nohutların yumuşacık pişmesi için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Nohut yemeğinin hem lezzetini artıran hem de nohutların sertliğini bırakıp yumuşacık bir kıvam almasını sağlayan doğal yöntemler yemek tarifleri içerisinde püf noktalar olarak karşımıza çıkıyor. İşte yumuşacık pişen nohutların püf noktası:
Karbonat: Nohut yemeğinin içerisine eklenen nohutların yumuşamak için bir gece öncesinde suda bekletilmesi gerekir. Bir kap içerisine nohutları ve ardından nohutların üzerine çıkacak kadar su koyun. Daha sonra ise bu suyun içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat nohudun yumuşamasını kolaylaştırırken aynı zamanda pişme süresini de kısaltır.
Kimyon: Nohudun yumuşamasına yardımcı olan bir diğer yöntem ise yemeğin içerisine kimyon eklemektir. Usta aşçıların sıklıkla kullandığı bu yöntem ile nohudun pişerken daha yumuşak bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Nohudu bir gece öncesinde suda beklettikten sonra yemeği pişirmeye başladığınızda içerisine bir tutam kimyon ekleyebilirsiniz. Kimyon ayrıca nohudun gaz yapıcı etkisini de gidermeye yardımcı oluyor.