Ne zeytin ne somon, işte en zengin omega-3 kaynağı: Ege'nin incisi diyorlar!
Beyni genç tutan ve sistemsel hastalıklara karşı bağışıklık kazanmanıza yardımcı olan sağlıklı yağ asidi omega-3 aynı zamanda unutkanlığın da çaresi olarak bilinir. Omega-3 almak için en zengin kaynaklar zeytin ve somon balığı sanılsa da, bu besin ikisinden de zengin.
Sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isteyenlerin hayatlarına dahil etmesi gereken besin değerleri arasında omega-3 yağ asitleri bulunmaktadır. Sağlıklı yağlarda bulunan omega-3, beyin sağlığından kalp sağlığına pek çok faydayı beraberinde getirir. Yapılan araştırmalar en güçlü omega- kaynağı olarak bildiğimiz zeytin ve somondan bile daha güçlü bir besin olduğunu ortaya koydu.
Türkiye'de daha çok Ege ve İç Anadolu'da yetiştirilmesi ile Ege'nin incisi olarak bilinen haşhaş, düzenli tüketimi ile unutkanlık, baş ağrısı e ağız kokusu gibi durumların önüne geçer. Ağrı kesici özelliği ile bilinen haşhaş aynı zamanda kalp sağlığını da desteklemektedir. İçerdiği yatıştırıcı maddeler neden ile tüketiminde dikkatli olunması gereken haşhaşı haftada 3 kez tüketmek yeterlidir. İşte haşhaşın faydaları:
Baş ağrısını anında keser: Haşhaş içerisinde bulunan oleik asit ağrı kesici özellik göstermektedir. Tıpta ağrı kesici özelliği ile kullanılan haşhaş yalnızca baş ağrısı değil fiziksel olarak ağrıların giderilmesinde etkilidir. Ancak aşırı tüketiminde yatıştırıcı maddeler sinir uçlarına zarar verebileceği için, dozunda tüketmek gerekmektedir.