Ne fırında ne de yağda bu kadar faydalı! Patlıcanın en sağlıklı hali uzmanlar tarafından açıklandı
Çeşit çeşit tarifin ana maddesi olarak karşımıza çıkan patlıcanın en sağlıklı hali uzmanlar tarafından açıklandı. İnsan sağlığına olan faydaları ve kendine has enfes tadı ile sıklıkla tüketilen patlıcanın tüm faydalarından tam anlamıyla yararlanmak için nasıl tüketilmesi gerektiği ortaya çıktı.
Yağda kızartılan közde pişirilen ya da fırınlanan patlıcan pek çok farklı sunum ile yemeklerin içerisinde yer alır. Eşsiz lezzeti ve birden fazla faydası ile sıklıkla tükettiğimiz patlıcanın tüm faydalarından yararlanmak için ise en doğru şekilde nasıl tüketebileceğimizi bilmemiz gerekiyor.
Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar patlıcanın en sağlıklı halinin hangisi olduğunu ortaya koydu. Pek çok kişinin bildiğinin aksine ise patlıcanın en sağlıklı tüketimi fırınlanmış hali değilmiş. İşte patlıcanın en sağlıklı tüketimi ve insan sağlığı açısından en zararlı hali:
Pek çok yemeğin içerisinde yan ürün ya da ana madde olarak kullanılan patlıcanın en sağlıklı tüketimi uzmanlara göre közlenmiş halde yenilmesi oluyor. Közlenmiş patlıcan kabuğunun içinde suyunu tutmaya devam ettiği için patlıcanın faydalarının azalması durumu da söz konusu olmuyor.
İçerdiği sağlıklı bileşenler sayesinde beyin sağlığından kansızlığa kadar pek çok hastalığa iyi gelen patlıcanın faydalarından yararlanmak için közlenmiş halde tüketebilirsiniz.