Muzun kararmasını önlemek için tek gereken oymuş! Sadece birkaç damla sıkınca muz bir daha asla kararmıyor
Sağlıklı ve besleyici yapısı ile pek çok kişinin severek tükettiği muz sık tüketildiğinden tek seferde birden fazla alınır. Ancak bazen muzun alınmasından tüketimine kadar geçen sürede muzun kararmaya başladığını görebiliriz. Bu yöntem ile muzlar asla kararmıyor.
Sağlıklı ve lezzetli yapısından dolayı hemen herkesin severek tükettiği bir meyve olan muz satın alındığında saklama koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Muz yanlış şekilde saklandığında kısa süre içerisinde kararmaya başlayabiliyor. Muzların kararmasını önlemek için ise bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Mutfakta hayat kurtaran pratik bilgiler içerisinde sayılan doğal yöntemler ile muzların kararmasını kolayca önleyebilirsiniz. Uzun süre taze kalan muzlara sahip olmanın püf noktası sayılan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Limon kullanmak: Limon gibi c vitaminleri muzun kararmasının önüne geçmeye yardımcı olur. Limonun suyu oksidasynu engelleyerek muzdaki kararmayı geciktirir. Uzun süre taze kalan muzlar elde etmek için muzun sap kısmına birkaç damla limon damlatabilir ya da bir pamuk yardımı ile limon suyunu muzun sapına sürebilirsiniz.
Hava sirkülasyonu sağlayın: Muzlar etilen gazı üreten meyvelerdir. Etilen gazı meyvelerin ve sebzelerin daha hızlı olgunlaşmasına neden olur. Yani muzu kilitli plastik torbalar ya da kapaklı kutularda saklarsanız bu da etilen gazının birikmesi ve muzun kararmasını hızlandırması anlamına gelir. Muzları hava sirkülasyonu olan bölgelerde saklayarak etilen gazından etkilenme seviyesini azaltabilirsiniz.