Muz kabuklarını çöpe atanlar çok pişman olacak! Eğer muz kabuklarını atmak yerine demlerseniz o faydası ortaya çıkıyor
Kış aylarınsa sıkça tüketilen sağlıklı meyve muzun beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi daha fit ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanın sırrı olarak görülüyor. Muz kabukları ise çöp atılmak yerine kullanıldığında pek çok faydası ortay çıkıyor.
Sevilen kış meyvelerinden biri olan muz kendi başına tüketildiğinde pek çok fayda sağlarken aynı zamanda muzu yedikten sonra attığımız kabukları da bir takım faydaları beraberinde getiriyor.
Muz kabuklarının çöpe atılması aslında yapılan yanlış davranışlardan biri olarak biliniyor. Muz kabuklarını çöpe atmayıp tükettiğinizde faydalarından yararlanmak mümkün hale geliyor. Muz kabuklarının tüm faydalarından yararlanmak için muz kabuğu çayı hazırlayabilirsiniz. İşte muz kabuğu çayının hazırlanışı ve faydaları:
Muz kabuğu çayı hazırlamak için ilk olarak muzunu ayırdığınız muz kabuğunu iyice yıkayın. Ardından bir kaba 2 su bardağı su koyarak kaynamaya bırakın. Su kaynayınca içerisine muz kabuğunu ilave edin. Altını kısın ve kısık ateşte 20 dakika demlenmeye bırakın. Demlenen muz kabuğu çayını 1atlı kaşığı bal ekleyerek tüketebilirsiniz.
MUZ KABUĞU ÇAYI FAYDALARI
Muz kabuğunun çay haline tüketilmesi insan sağlığı için bazı faydalar sunuyor. İşte düzenli olarak muz kabuğu çayı içmenin faydaları:
Kas kramplarına iyi gelir: Muz içerdiği potasyum ve magnezyum mineralleri sayesinde kas kramplarının azalmasına yardımcı olarak kas sağlığını iyileştirir. Aynı zamanda muz kabuğu çayı antioksidan özelliği sayesinde oksidatif stresin almasına yardımcı olarak hücresel hasarının önüne geçer.
Ruh halini iyileştirir: Muz kabuğunun içerdiği sağlıklı bileşen ve mineraller sayesinde stresi azalttığına ve sakinleştirici etkisi olduğuna inanılır. Muz kabuğu çayının sinir hücrelerini rahatlatması ile vücudun gevşemesi ruh halinin iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda daha kolay uykuya dalmaya da yardımcıdır.