Mutlu olmak için kaç paraya ihtiyacınız var?

Almanya Ekonomi haberleri
Mutlu olmak için kaç paraya ihtiyacınız var?

Her ne kadar parayla mutluluk olmaz dense de hepimizi biliyoruz ki oluyor. Almanya'da yapılan bir araştırma mutlu olmak için gereken para miktarını ortaya koydu. Ancak mutluluk eşiğindeki para miktarı arttıkça mutluluğun ayın oranda atmadığı da tespit edildi.

Eğer Almanya'da yaşıyorsanız aylık net 1495 euro altı kazanıyorsanız düşük gelirli olarak sınıflandırılıyorsunuz. Örneğin temizlik işçileri bu gruba dahil ediliyor.

Eğer net geliriniz aylık 1496 ila 2804 euro arasındaysa orta gelirli sayılıyorsunuz. Almanya'nın büyük bölümü de bu gruba giriyor. Örneğin bir demiryolu çalışanı ya da bankacı bu makas aralığında kazanıyor.

Eğer net geliriniz 2805 euro ile 4673 euro arasındaysa yüksek gelirli orta sınıf sayılıyorsunuz. Örneğin akademisyenler.

Ayda 4673 euro'dan daha fazla kazanıyorsanız zaten zenginsiniz.

Peki mutluluk için gereken miktar ne?

Almanya'da yapılan anket sonucunda mutlu olan kişilerin yıllık yaklaşık 30 bin euro kazandığı ortaya çıktı. Yani aylık 2500 euro maaş sizi Almanya'da mutlu etmeye yetiyor. Mesela yıllık 15 bin euro geliri olan bir kişiye göre yıllık 30 bin euro geliri olan kişi 2 katı daha mutlu.

Ancak yıllık 60 bin euro geliri olan kişi, yıllık 30 bin euro geliri olan kişiye göre 2 kat daha mutlu değil. Yani eşik 30 bin euro. Bu gelir geçildikte mutluluk katlanarak artmıyor. Bunun nedeni ise yüksek maaşın yüksek sorumluluğu da beraberinde getirmesi.

Kaynak: Diğer

Almanya mutluluk gelir maaş