Mısırı haşladıktan sonra suyunu dökmeyin! Neler yapabileceğinize siz bile şaşıracaksınız
Mısır haşlarken içerisine bol miktarda su ekleriz. Eklediğimiz bu suyu da doğal olarak mısır haşlandıktan sonra dökeriz. Ancak mısır suyunu dökme devri artık bitiyor. Haşladığımız mısırın suyunu dökmek yerine kullandığımızda hem mutfaklarda hem sağlık alanında çığır açacak ürünler elde edebiliriz.
Hem sağlıklı hem lezzetli bir atıştırmalık olan haşlanmış mısırı yemek isteyenler haşladıkları mısırların suyunu dökerler. Ancak haşlanmış mısırın suyunu dökmek yerine pek çok alanda kullanarak hem sağlıklı yaşam alışkanlığı kazanabilir hem de lezzetinden farklı alanlarda yararlanabilirsiniz. İşte alternatif kullanım alanları ile haşlanmış mısır suyunu değerlendirme yöntemleri:
Haber: Yunus Emre Kılıç / Haber Global
Sağlıklı bir içecek hazırlama: Mısırı haşladıktan sonra geriye kalan su ile hem ferahlatıcı hem de sağlıklı bir içecek hazırlamak mümkündür. Haşlanmış mısırın suyuna birkaç damla limon sıktıktan sonra 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilir ve bu şekilde soğutup içebilirsiniz. Bu su hem vücudunuzu toksinlerden arındıracak hem de yaz günlerinde sizi ferahlatacaktır.
Leziz bir salata sosu: Mısırı haşladıktan sonra geriye kalan suyu soğutmadan önce baharatlar ile tatlandırıp keyfinize göre bir salata sosu hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz haşlanmış mısır suyunu limon, karabiber ve zencefil ile karıştırarak özellikle yeşil salata ve mevsim salatası gibi salatalar için leziz bir sos elde edebilirsiniz.
Daha pofuduk poğaçalar: Mısır suyu mısırın içerisindeki nişasta sayesinde hamur işlerinde de kullanılabilir. Mısırın suyunu hamur işi yapımında kullandığınız zaman daha yumuşak poğaçalar ve ekmekler elde edebilirsiniz. Ayrıca mısırın besin değerlerini de hamur işlerine ekleyeceğiniz için yemeklerin besleyiciliğini de bu şekidld arttırmış olursunuz.