Merkür retrosu nedir? 2019 Merkür retrosu ne zaman bitecek, burçları nasıl etkileyecek?

Merkür retrosu nedir? 2019 Merkür retrosu ne zaman bitecek, burçları nasıl etkileyecek?

30 Ekim'de duraklamaya başlayan Merkür, 1 Kasım'dan itibaren geri hareketine başladı. Peki, Merkür retrosu nedir, ne zaman bitecek, burçları nasıl etkileyecek? İşte tüm detaylar...

Astroloji meraklıları, gezegenlerin retro (gerileme) harekete geçtiği dönemleri büyük bir ilgiyle yakından takip ediyor. Sekiz gezegen arasında yer alan Merkür, dört ayda bir üç hafta kadar geri hareket etmesiyle öne çıkıyor. 

GEZEGENLERİN RETRO SÜRELERİ

Merkür: Dört ayda bir üç hafta kadar geri hareket eder.

Venüs: Bir buçuk senedir bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket eder.

Mars: İki buçuk senede bir yaklaşık 90 gün kadar geri hareket eder.

Jüpiter: Bir buçuk senedir bir 120 gün kadar geri hareket eder.

Satürn: Her sene 130 gün kadar geri hareket eder.

Uranüs: Geri hareketi ortalama beş ay kadar sürer.

Neptün: Geri hareketi ortalama beş buçuk ay kadar sürer.

Plüton: Ortalama 5-6 ay kadar geri hareket eder.

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Retro, gerileme anlamına gelen olayların bütününe denir. Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği zaman astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumundadır. Bu nedenle de yönettiği alanlarda, aktiviteler iyi çalışamaz ve birçok alanda kargaşalar ortaya çıkar. Merkür retrosu senede iki veya üç kez gerçekleşir. Merkür, astrolojide iletişim gezegenidir fakat yönettiği alanlar sadece bununla kısıtlı değildir. Gezegen; düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap, senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür, retro hareketi boyunca bu alanlarda etkili olur. Ayrıca, Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde sorunlar yaşanabilir, bilgilerde sorun çıkabilir.

2019 YILINDA MERKÜR'ÜN RETRO DÖNEMLERİ

1. 5 Mart ile 30 Mart arası Balık burcunda gerçekleşti.

2. 7 Haziran ile 2 Ağustos arası Aslan burcunda başlayıp Yengeç burcunda sona erdi.

3. 31 Ekim ile 22 Kasım arası Akrep burcunda gerçekleşiyor.

MERKÜR RETROSUNUN BURÇLARA ETKİLERİ

KOÇ BURCU (21 MART - 20 NİSAN)

Merkür gerilemesi düşüncelerinizi, iletişiminizi, seyahatlerinizi ve elektronik cihazlarınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Ancak uyum duygunuz, iletişim hatalarından kolayca kurtulmanızı sağlayabilir.

BOĞA BURCU (21 NİSAN - 21 MAYIS)

Merkür retrosuyla birlikte yoğun bir döneme girebilirsiniz. Bu durum, endişelenmenize ve kafa karışıklığına neden olabilir. Yanlış anlaşılmalardan kaçınmak için iletişime geçtiğiniz kişileri iyice dinlemeli, kendinizi açıkça ifade ettiğinizden emin olmalısınız. Olaylara başkalarının gözünden bakarak, tartışmaktan kaçınmanızda fayda var.

İKİZLER BURCU (22 MAYIS - 22 HAZİRAN)

Venüs etkisindeki Merkür retrosu, aşk hayatınızda hareketlilik yaratabilir. Bu dönemde sorunlu olan bazı ilişkiler ise bitebilir.

YENGEÇ BURCU (23 HAZİRAN - 22 TEMMUZ)

Merkür retrosu, akılcı düşünce ve inandırıcı iletişim tarzını kullanarak çevrenizdekileri ikna etmek ve fikirlerinizi anlatmak için ideal bir zaman yaratabilir.

ASLAN BURCU (23 TEMMUZ – 22 AĞUSTOS)

Bu dönemde, kısa yolculuklar ve görevlerle yaşam temponuz artabilir. Özellikle iş ortamınızda kendinizi net bir şekilde açıklamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca 2019'un son Merkür retrosunda, önemli kararlar almak için acele etmeyin.

BAŞAK BURCU (23 AĞUSTOS – 22 EYLÜL)

Yılın son Merkür retrosu sizin adınıza; sosyalleşme, yazma, konuşma, iyilik isteme, başvuru gönderme, çalışma, sınavlar, alış ve satış için iyi birer fırsat olabilir.

TERAZİ BURCU (23 EYLÜL – 22 EKİM) 

Merkür retrosu, sizin için iletişim hatalarına, seyahat ve elektronik ile ilgili konularda ise sorunlara neden olabilir. 

AKREP BURCU (23 EKİM – 21 KASIM)

Merkür retrosu, Akrep burcunda gerçekleşiyor. Bu da, muhtemelen bu dönemi sizin için yılın en yoğun zamanı yapıyor. Bu süreç, çocuklarınız, kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla daha fazla temas halinde olmanızı gerektirebilir. Önemli haberler alabilirsiniz. Dikkatli karar vermenizde fayda var. 

YAY BURCU (22 KASIM - 21 ARALIK)

Bu dönemde, sosyalleşmeniz ve arkadaş edinmeniz için gökyüzü sizi destekleyecek. Merkür retrosu, çevrenizden bir iyilik veya borç istemek için iyi bir fırsat yaratabilir.

OĞLAK BURCU (22 ARALIK - 21 OCAK)

Merkür retrosu, kendinizi doğru ifade edebileceğiniz bir dönem yaratabilir. Özellikle sosyal çevrenizden iyi haberler alabilirsiniz. 

KOVA BURCU(22 OCAK - 19 ŞUBAT)

Merkür retrosunda enerjiniz düşebilir. Her ne kadar enerjiniz düşük olsa da iletişim fırsatlarına açık olmalısınız.

BALIK BURCU (20 ŞUBAT - 20 MART)

Merkür gerilemesi size iyi haberler getirebilir. Çevrenizi ikna etmek için doğru zamandasınız. Bu dönemde fikirlerinizi geliştirecek adımlar atmalısınız. 



merkür retrosu nedir