Menemeni pişirirken o hatayı sakın yapmayın! Sulu ve lezzetli bir menemen yapmak aslında bu kadar kolaymış
Hazırlanışı pratik lezzeti ise dillere destan bir yemek olan menemenin bol sulu olması ayrı bir tat katmaktadır. Sulu hazırlanan bir menemene ekmek banmak ve doyasıya lezzetini alarak yemek isteyenler tarafından sık yapılan bir hata ise bu keyfin önüne geçiyor.
Tadına doyulmaz bir menemen hazırlamak için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Geleneksel bir Türk yemeği olan menemenin lezzetli şekilde hazırlanması için en doğru menemen hazırlamanın püf noktalarını öğrenmek önemlidir. Doğru yöntem ile hazırlandığında ise menemenin tadına doyum olmaz.
sık yapılan bir pişirme hatası menemene lezzet katan sulu yapısının yeterince oranlı olmasının önüne geçer. Ekmek banılan menemen suyunun tam kıvamında olmasını sağlamak için yararlanabileceğiniz bazı pratik bilgiler bulunuyor. İşte lezzetinden doyum olmayan menemen hazırlamak için bilinmesi gereken püf noktalar ve menemen hazırlarken yapılan hatalar:
Kaliteli domates: Domateslerin yemeklik olarak adlandırılan daha yumuşak olanları çoğu zaman menemen yapımında kullanılır. Daha yumuşak domatesin daha sulu ve lezzetli olacağı düşünülse de bu yanlıştır. Domatesin iyi durumda ve sert olanlarını seçmek menemene lezzet katacaktır. Bu hatayı bıraktığınızda daha sulu ve lezzetli menemenler hazırlayabilirsiniz.