Meğer yıllar boyu yanlış demlemişiz! Ihlamurun faydasını görmek için böyle demlemek gerekiyormuş
Kış günlerinde hastalanmaya başladığınızı hissederseniz ilk koşacağınız doğal kaynaklardan biri olan ıhlamurun demlenmesi sürecinde yapılan bir hata ortaya çıktı. Ihlamur demlerken bu yöntemi kullanırsanız faydalarından tam anlamıyla yararlanabilirsiniz.
Kış aylarında sıklıkla tüketilen bitki çayları içerisinde popüler bir yere sahip ıhlamur pek çok fayda sağlamasından dolayı tercih edilmektedir. Kendine has tadı ve insan sağlığı açısından sağladığı faydalar ile pek çok kişinin severek tükettiği ıhlamuru ise yanlış şekilde demlediğimiz ortaya çıktı.
Ihlamur demlerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Kış aylarında hatalıklardan korunanın püf noktası sayılan doğal yöntemler içerisinde yer alan ıhlamuru demlerken bu pratik bilgilerden faydalanarak ıhlamurun tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.
Ihlamur demlerken pek çok kişinin yaptığı hata ıhlamurun yaprak ve çiçeklerindeki sağlıklı bileşenlerden tam anlamıyla yararlanmamızı engelliyor. Ihlamur demlerken bazı kişiler cam demlikler içerisinde ıhlamuru kaynar su içerisinde bırakıyor ve bu şekilde demliyor. Ancak ıhlamurun demlenmesi ve tüm sağlıklı içeriğinin suya geçebilmesi için kaynamaya devam eden bir su içerisinde demlenmesi gerek.
Ihlamuru demlerken metal ya da porselen bir demlik içerisinde ocakta pişirmek gerekiyor. Bu işlem için en sağlıklı alternatif ise porselen demlikler olarak biliniyor.
Ihlamur demlerken yapılan bir diğer hata ise ıhlamurun sadece birkaç dakika içerisinde yüksek ateşte demlenmesi. Ihlamurun sahip olduğu sağlıklı bileşenleri suya bırakması için kısık ateşte uzun süre demlenmesi gerekiyor. Ihlamuru demlemek ise oldukça basit bir yöntemle karşımıza çıkıyor.
Ihlamur demlemek için ilk olarak bir cezve ya da demlik içerisine 1 yemek kaşığı kurutulmuş ıhlamuru koyun ve üzerine 1 su bardağından az fazla su ekleyin. Ardından ıhlamuru ocağa koyun ve altını kısarak yaklaşık 12-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Sürenin sonunda ıhlamur hazır olacaktır.
Ihlamurun içerisine dilerseniz limon sıkabilir ve bir tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. bu iki sağlıklı besini eklemek ıhlamurun faydalarını katlayacaktır.
Dileyenler limonu ilim haline ıhlamur ile birlikte demeyebilir ve bu şekilde limonun hem suyundan he de kabuklarından yararlanabilirler. Ayrıca ıhlamur demlerken içerisine 1 kök zencefil de ilave edebilirsiniz.