Makarnayı lezzetlendiren aşçı tüyosu : İtalya'da şefler böyle hazırlıyorlar
Makarna sadece Türk mutfağına değil İtalyan mutfağında da çokça tüketilir. Makarna'nın doğdu yer zaten İtalya'dır. Makarna o nedenle İtalya'da çok daha lezzetli pişirilmektedir. Peki makarna pişirirken hangi tarifi uygulamak gerekiyor? İşte lezzetli makarnanın sırrı...
Makarnanın kökeni ve popülerliği hakkında konuşacak olursak, makarna sadece Türk mutfağında değil, aynı zamanda İtalyan mutfağında da oldukça yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Aslında, makarnanın doğduğu yer İtalya'dır ve bu nedenle İtalyan mutfağında daha lezzetli bir şekilde pişirilmektedir.
Makarna pişirirken lezzetli bir sonuç elde etmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. İşte lezzetli makarnanın sırrı bu noktalarda yatmaktadır.
HAZIRLANIŞI
Geniş teflon tencereye kıymayı alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Kıyma suyunu çekince içine ince ince kıyılmış soğanı ekleyin. Ardından incecik kıyılmış biberleri de tavaya ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri de tavaya ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra salçayı ve incecik dilimlediğiniz sarımsakları kıyma karışımına ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Son olarak tuzu ve kekiği de koyduktan sonra kıymanın altını kapatın.
Geniş bir tencereye kıymalı karışımı alın. Ocağın altını yakın. Üzerine makarnayı ilave edip karıştırın.
Son olarak sıcak suyu ilave edin ve makarnayı bir taşım kaynatın. Sonrasında kapağını kapatın ve altını kısın.
Makarnayı suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.