MasterChef Danilo ''Makarnayı yanlış pişiriyorsunuz'' dedi ve doğrusunu anlattı

Yemek tarifleri
MasterChef Danilo ''Makarnayı yanlış pişiriyorsunuz'' dedi ve doğrusunu anlattı

MasterChef programının jüri üyelerinden dünyaca ünlü Danilo Şef, makarna pişirirken yaptığımız hatalara dikkat çekti. Mutfaklarda pratik bir ürün olması sayesinde bolca tercih edilen makarnayı herkesi yanlış pişirdiğini açıklayan ünlü şef, makarna pişirmenin püf noktasını da aktardı.

Makarna denilince akla gelen ilk isim olan İtalyan Şef Danilo Zanna, makarna pişirirken yanlış bir pişirme tekniği uyguladığımıza dikkat çekti. Danilo Şef farklı bir makara pişirme tekniği kullanılması ile daha sağlıklı ve daha lezzetli pişen makarnalar elde edilebileceğini vurguladı. Danilo Şefin aktardığı bu yeni teknik ile makarna pişirildiği zaman  kilo almadan doya doya makarna yiyebileceksiniz. 

MasterChef Danilo ''Makarnayı yanlış pişiriyorsunuz'' dedi ve doğrusunu anlattı - Resim : 1

MAKARNAYI BÖYLE DENEYİN

Danilo Şef tarafından açıklanan makarna pişirme tekniğinin adı ise ''Al Dente'' pişirme yöntemi. Al Dente makarnanın ana vatanı İtalya'da kullanılan bir pişirme tekniği. Tam olarak kelime karşılığı ise ''dişe dirençli'' olarak biliniyor. Yani tahmin edeceğiniz üzere bu teknikte makarnayı ta olarak kaynatıp hamur kıvamına getirmiyorsunuz. 

AL DENTE TEKNİĞİ NEDİR?

Al Dente pişirme yöntemi makarnanın toplamda 12 dakika kadar pişirilmesine deniyor. Bu yöntem kullanıldığı zaman makarnaların dış kısmı tam olarak hamur kıvamını almıyor ve bir miktar sertlik kalıyor. Ancak bu şekilde makarnanın tadı hem daha güzel ve iştah açıcı oluyor hem de makarna yerken kilo almamak mümkün hale geliyor.

MasterChef Danilo ''Makarnayı yanlış pişiriyorsunuz'' dedi ve doğrusunu anlattı - Resim : 2

HEM LEZİZ HEM SAĞLIKLI

Danilo Şef'in aktardığı pişirme yöntemi olan Al Dente tekniği ile pişen makarnalar tamamen hamur olmadığı için makarnanın lezzeti daha belirgin kalıyor. Aynı zamanda çok fazla su çekmediği için de mideye indikten sonra su çekmeye devam ediyor ve doygunluğu arttırıyor. Bu şekilde daha az yiyerek daha ok doyuyorsunuz. Al Dente tekniği ile pişirilen makarnalar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. 

Kaynak: Diğer

makarna püf noktası pişirmek sağlık kilo almak Danilo Şef