Lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktası! Usta aşçıların sırrı ortaya çıktı
Kırmızı et pişirirken farklı yöntemler kullanmak etin yumuşaklık derecesini ve pişme süresini değiştiren etkenlerdir. Genelde dışarıda usta bir aşçının hazırladığı kadar yumuşak eti evlerde hazırlamak kolay olmaz. Ancak yeni ortaya çıkan yöntem ile etleri yumuşacık lokum gibi pişirebilirsiniz.
Kırmızı et pişirme esnasında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. bu püf noktalara dikkat ettiğiniz zaman etiniz yumuşacık pişiyor ve adeta lokum kıvamını alıyor. Kırmızı et pişirirken kullanacağınız alternatif pişirme yöntemleri ve et pişirmenin püf noktaları sofralarınızda usta aşçıların elinden çıkmış gibi yemeklerin olmasını sağlayacak. İşte usta aşçıların bile kullandığı, lokum gibi yumuşacık et pişirmenin püf noktaları:
Eti marine edin: Eti pişirmeden önce marine etmek sıkı kamış olan kırmızı etin yumuşamasını sağlayacaktır. Kırmızı et pişirmeden önce marine yönteminin uygulanması etin daha yumuşak olmasına ve pişmeden önce gevşemeye başlayacağı için daha dengeli şekilde pişmesine olanak sağlar. Kırmızı eti marine etmek için küçük bir klasenin içerisinde süt koyun ve etleri süt içerisinde dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika kadar eti süt içerisinde beklettikten sonra 5 dakika kadar da elinizde sütü masaj yapar gibi ete sürün. Daha sonra etleri sütün içerisinden çıkarabilir ve pişirmeye başlayabilirsiniz. Eti marine etmek için aynı zamanda zeytinyağı ya da soğan suyu da kullanabilirsiniz. Hangi sıvı ile marine edeceğiniz tamamen sizin tercihiniz.
Tokmak ile yumuşatmak: Etin yapısını yumuşatmak ve daha yumuşak pişirebilmek adına öncesinde çiğ eti tokmak ya da havan ile dövmeniz de yumuşamasına yardımcı olacaktır. Bu yöntemi kullanmak için eti iki poşetin arasında yerleştirin ve et tokmağı ya da havan il ete vurmaya başlayın. daha ince ve daha yumuşak bir yapıya gelecek olan eti bu şekilde pişirdiğinizde daha yumuşak pişecektir.