Limonu yıllardan beri yanlış şekilde tüketiyormuşuz! Japonların şaşırtan limon tüketme yöntemi açığa çıktı
Kış aylarının sevilen meyvelerinden olan ve ekşi tadıyla ağızları kamaştıran limon C vitamini deposudur. İçerisindeki sağlıklı bileşenler ile bizleri hastalıklardan koruyan limonu yıllardır yanlış tükettiğimiz ortaya çıktı. Japonların limon tüketme yöntemini öğrenenlerin ağzı açık kaldı.
Kış aylarının sevilen meyvelerinden biri olan limon içerisindeki c vitamini ve sağlıklı bileşenler ile hastalıklara karşı korunmamızı sağlar. Kendine has ekşi tadı ile yemekleri, salataları ve hatta tatlıları lezzetlendiren limonun genellikle suyunu sıkıp tüketmeyi tercih ederiz. Fakat limonun faydalarını çok daha kolay bir şekilde açığa çıkarmanın püf noktası olan bir yöntem olduğu ortaya çıktı. Meğer Japonlar limonu bu şekilde tüketiyormuş.
Japonların uzun yıllardır tekrarladığı bu limon tüketme yöntemi limonun dondurularak tüketilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Limon tüketmenin basit ancak etkili bir püf noktası olan limonu dondurma yöntemi limonun sağlıklı yapısını korumaya yardımcı oluyor.
Hem kabuğunda hem de liflerindeki sağlıklı bileşenle sayesinde dondurulmuş limonun kullanılması limonun faydalarını katlıyor. Sağlık açısından faydalı bir tüketim sayılan dondurulmuş limon Japonlar tarafından yüzyıllardır kullanılıyor. İşte ondurulmuş limonun faydaları:
Bağışıklığı güçlendirir: Limon C vitamini bakımından zengindir. Aynı zamanda içerisinde serbest radikaller ile savaşan flavonoidler bulunur. Dondurulup rendelendiğinde limonun antioksidan ve C vitamini etkilerinden kolayca faydalanabilirsiniz. Ayrıca c vitamini etkisini koruduğundan hastalıklara karşı koruma sağlar ve kanser riskini düşürür.