Limon saklarken herkes bu hatayı yapıyor! Aylarca taze tutmak için limonu asla böyle saklamamak gerekiyor
Kış aylarının sevilen gıdalarından olan limon C vitamini deposu olması ile sağlık açısından pek çok fayda sağlar. Ancak limonların yanlış şekilde saklanması faydalarından yararlanmayı imkansız hale getirir. Aylarca taze limon saklamak için bu hatayı yapmamak gerekiyor.
İçerdiği C vitamini ile kış aylarında hastalıklardan korunmaya yardımcı gıdalardan biri olan limon aynı zamanda kendine has lezzetiyle yemeklerden tatlılara ve hatta içeceklere kadar mutfaklarda sıklıkla kullandığımız bir gıdadır. Ancak limonun yanlış şekilde saklanması kısa sürede bozulmasına neden olarak hem lezzetini hem de sağlıklı yapısını kaybetmesine yol açar.
Limonun uzun süre taze kalması için doğru şekilde saklanması önemlidir. Sağlıklı ve taze şekilde aylarca saklanabilen limonlar elde etmek için yapılmaması gereken o hata ve doğru limon saklamanın püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Limonların sağlıklı yapısını koruması için doğru koşullar altında saklanması önemlidir. Limon pek çok şekilde saklanabiliyorken limonun etilen gazı içeren gıdalar ile birlikte saklanması tazeliğinin kısa sürede kaybolmasına yol açıyor. Elma gibi etilen gazı içeren gıdaların diğer gıdalardan ayrı şekilde saklanması gerekiyor.
Etilen gazı meyve ve sebzelerin hızlı şekilde olgunlaşmasına yol açtığından kısa sürede bozulmalarına neden oluyor. Limonun etilen gazı içeren gıdalar ile birlikte saklanması sadece birkaç gün içinde bozulmasına ve çürümesine neden olduğundan limonu ayrı şekilde muhafaza etmek gerekiyor.
Limon saklarken bilinmesi gereken en önemli detay limonu saklamaya en uygun sıcaklık oluyor. Yapılan çalışmalara göre limonun uzun süre taze kalması için 10-12 derece arası sıcaklıkta saklanması gerekiyor. Bu durum misket limonları için ise 5-10 derece aralığında değişiyor. Limonların kiler ya da mahzen gibi alanlarda saklanması ve birbirine temas ettirilmeden muhafaza edilmesi uzun süre taze kalmasına yardımcı oluyor.