Kutup ayılı, penguenli bu resimdeki mantık hatasını bulmak için 5 saniyeniz var! Her 100 kişiden 1'i çözebildi!

Zeka testi
Kutup ayılı, penguenli bu resimdeki mantık hatasını bulmak için 5 saniyeniz var! Her 100 kişiden 1'i çözebildi!

Değişik bir bulmacayla karşınızdayız. Bu sefer ki kutup ayılı, penguenli görselde bir mantık hatası var ve bulmak için 5 saniyeniz var.

Hep aynı bulmacalardan sıkıldıysanız bu kez farklı bir görselle karşınızdayız. Şimdi bulmanız gereken şey resimdeki mantık hatası.

Sadece 5 saniye süre verilen bu testi yapan her yüz kişiden sadece biri doğru cevabı bu sürede bulabiliyor.

Kutup ayılı, penguenli bu resimdeki mantık hatasını bulmak için 5 saniyeniz var! Her 100 kişiden 1'i çözebildi! - Resim : 1

Bu bildiğiniz optik illüzyon sorularından değil. Öncelikle genel kültür bilgisi istiyor sonrasında da beyninizin kavrayış yeteneği devreye girmeli. Bu ikisini 5 saniye içinde başarabilirseniz yanıtı hemen bulabilirsiniz.

Görsele dikkatlice bakın. Bu resimdeki hata ne?

Eğer verilen süre içinde bulabildiyeniz IQ seviyenizin yüksek olduğundan emin olabilirsiniz.

Bulamadıysanız yanıt haberimizin devamında.

 5 saniyede yanıtı bulamadıysanız bu sizin IQ'nuzun düşük olduğu anlamına gelmez ancak genel kültür bilginizi geliştirmeniz gerektiği sonucunu çıkarabilirsiniz.

İşte yanıt...

Resimde kutup ayısı sadece Kuzey Kutbu'nda yaşar. Penguenler ise Güney Kutbu'nda yaşarlar. Yani bu iki hayvan türünü bir buz üstünde yan yana görmeniz doğal yollarla imkansız. Bu da sorumuzun yanıtı olan mantık hatası.

Kutup ayılı, penguenli bu resimdeki mantık hatasını bulmak için 5 saniyeniz var! Her 100 kişiden 1'i çözebildi! - Resim : 7

Kaynak: Haber Global TV

zeka testi dikkat testi IQ testi test kutup ayısı Penguen mantık hatası