Kuru kayısı yiyenlere ciddi uyarı! Meğer o kişilerin kuru kayısıyı ağzına bile sürmemesi gerekiyormuş
Sağlıklı ve lezzetli olması ile ön plana çıkan kuru kayısı normal şartlarda insan sağlığı açısından faydalı bir atıştırmalıktır. Ancak kuru kayısı tüketirken bazı durumlara dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar kuru kayısı yememesi gereken kişileri açıkladı.
Kuru kayısı belirli sağlık sorunlarına karşı faydalı ve aynı zamanda lezzetli bir kuruyemiştir. Ancak kuru kayısının tüketimi konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Her ne kadar lezzetli olsa da kuru kayısı belirli hastalıklara sahip kişiler tarafından tüketildiği zaman vücuda faydalı olmanın aksine bazı zararları beraberinde getiriyor.
Kuru kayısının aşırı tüketiminin de enden olabileceği sağlık sorunlar bulunuyor. Kuru kayısı özellikle belirli hastalıklara sahip kişiler tarafından tüketilmemesi gereken gıdalar listesinde yer alıyor. İşte kuru kayısının insan sağlığı açısından zararları:
Diyabet hastaları dikkat etmeli: Kuru kayısı kurutulduğu esnada içerisindeki suyu kaybeder ve bu da şeker yoğunluklu bir gıdaya dönüşmesi anlamına geliyor. Kuru kayısının bu sebeple glisemik indeksi yükselir ve şeker hastaları için riskli bir gıda haline gelmesine neden olur. Kuru kayısı şeker hastalarına önerilen bir gıda değildir.
Solunum yolu hastalıklarına neden oluyor: Kuru kayısının raf ömrünü uzatmak için içerisine sülfür dioksit ekleniyor. Kuru kayısı bu nedenle solunum yolu hastalıklarına sahip kişilerde ciddi reaksiyonlara neden olabiliyor. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıkları olan kişilerin kuru kaysı tüketimini sınırlı tutması tavsiye diliyor.