Kuru fasulyede gazdan eser kalmayacak! İçine bir tane ekleyince kuru fasulye asla gaz yapmıyor
Türk mutfaklarının sevilen yemeği kuru fasulye ne kadar lezzetli olsa da gaz yapmak gibi bir yan etkisi bulunuyor. Kuru fasulyenin içerdiği gazı ortadan kaldırmak için ise bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulye hemen herkesin bayıla bayıla yediği bir yemektir. Ancak kuru fasulyenin de kendine has bazı püf noktaları bulunuyor. Kuru fasulyeyi pişirirken bu tüyolara dikkat edilmediği takdirde fasulye gaz sorununa neden oluyor.
Pişirmeden önce gazının alınması gereken kuru fasulyede bu doğal yöntem sayesinde gazdan eser kalmıyor. Yemek tarifleri içerisinde kuru fasulye pişirmenin püf noktası sayılan bu doğal yöntem sayesinde kuru fasulyede gaz sorunu tamamen ortadan kalkıyor. İşte kuru fasulyenin gazını ortadan kaldıran doğal yöntem:
Salatalık yöntemi: Kuru fasulyenin gazını almak için içerisine sadece bir adet salatalık eklemek yeterli oluyor. Böylelikle kuru fasulye piştiğinde gaz yapmıyor. Bu doğal yöntemi uygulamak için ise kuru fasulyeyi ıslatırken kabın içerisine bir salatalığı dilimler halinde bırakmak yetiyor. Bu işlemi fasulyeyi yalnızca ıslatırken değil dilerseniz haşlarken de uygulayabilirsiniz.
Kuru fasulyeyi pişirirken daha lezzetli olması için de bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. Kuru fasulyenin daha yumuşak olması için fasulyeleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ayrıca kuru fasulyeyi pişirirken üzerinde biriken köpüğü almak da piştiğinde daha lezzetli olmasını sağlar. Bu şekilde fasulyenin lezzetini kolayca artırabilirsiniz.