Kurabiye istediğiniz gibi pişmiyorsa sebebi budur! Kurabiyeyi böyle pişirince herkes tadına hayran kalacak
Keyifli bir aroması ve hazırlanışı olan kurabiyeyi evlerde hazırladığınızda bazen kıvamı tutmayabilir. İlk piştiğinde dahi sert halde kalan kurabiyeleri doğal yöntemler kullanarak yumuşatabilir ve keyifle hazırlayarak yiyebilirsiniz.
Kurabiye pişirirken pek çok kişi farkında bile olmadan aynı hatayı tekrarlıyor. Sıklıkla tekrarlanan bu hata kurabiyenin kıvamlı bir şekilde pişmesini engelliyor ve alan kişinin elinde dağılmasına neden oluyor. Lezzetli bir kurabiye yeme isteği de bu şekilde hayal kırıklığına dönüşüyor.
Ancak yemek tarifleri içerisinde yer alan püf noktalardan yardım alabilirsiniz. Doğal yöntemler ve yemek pişirmenin püf noktaları sayesinde ağızda dağılana kadar tek parça halini korumayı başaran ve içi yumuşacık pişen kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. İşte kurabiyenin sert pişmesine neden olan hata ve yumuşacık kurabiye pişirmenin püf noktası:
Kurabiyeyi pişirmeden önce içini hazırlayacağınızda un miktarına dikkat etmeniz gerek. Kurabiyeye fazla un koyarsanız bu kurabiyenin elinize aldığınız an dağılmasına neden oluyor. Kurabiyeye fazla un koyulmasının nedeni ise genellikle katı yağ kullanımı şeklinde karşımıza çıkıyor.
Kurabiye hamuruna eklenen katı yağ yoğuruldukça un isteyen bir malzeme haline geliyor. Kıvamı tutturmak için eklenen ekstra un ise kurabiyenin dağılmasına neden oluyor. Bu durumun önüne geçmek için ise bazı önlemler alabilirsiniz.
Kurabiye pişireceğiniz zaman dilerseniz katı yağı oda sıcaklığında bekleterek erimeye başlamasını sağlayabilir ya da katı yağ miktarı kadar sıvı yağ kullanarak un dengesini korumaya çalışabilirsiniz.
Kurabiye hamuruna sıvı yağ eklediğinize daha az un ile aynı kıvamı yakaladığınızı rahatlıkla görebilirsiniz. Hatta bu kıvamı pekiştirmek için kurabiye hamuruna az miktarda zeytinyağı da ekleyebilir ve özellikle tuzlu kurabiyelerde eşsiz bir tat elde edebilirsiniz.